kinowar.com

«Крихітка зомбі» виходить у прокат 12 березня

 06.03.2020  Новини, Трейлер

12 березня в обмежений прокат виходить фентезі-трилер «Крихітка зомбі» Бертрана Бонелло із програми Каннського кінофестивалю.

Переїхавши в Париж, головна героїня фільму, юна Мелісса робить усе, щоб справити враження на нових однокласниць. Дівчинка розповідає страшну історію про свого дідуся, якого перетворили на справжнього зомбі чи то злі родичі, чи темний вуду. Так найзнаменитіший у світі зомбі – гаїтянин Клервіус Нарцис – оживає в страшному оповіданні внучки, і відкриває двері паризької школи для стародавніх окультних духів, чинити опір яким підлітки вже не в змозі.

Бертран Бонелло («Будинок терпимості», «Святий Лоран. Страсті великого кутюр’є», «Порнограф»), незмінний учасник Каннського кінофестивалю і один з найбільш винахідливих режисерів сучасності, переносить містичні події Гаїті 60-х у сучасну Францію, і переосмислює жанр зомбі-горору під саундтрек з хіп-хопу та електронної музики.

«Звернення до політики, етнографії та елементів підліткової мелодрами перетворюють фільм жахів на дослідження різних тем: колоніалізму, революції, лібералізму, сексуальності», – писали про фільм Screen Daily.

Світова прем’єра «Крихітки зомбі» відбулася у «Двотижневику режисерів», паралельній програмі Каннського кінофестивалю. В Україні фільм Бертрана Бонелло було обрано у якості фільму відкриття 3-го щорічного Київського тижня критики, що проходив у жовтні 2019 року.

«Крихітка зомбі» – це одночасно переосмислення горору на кшталт «Я гуляла із зомбі» та молодіжних стрічок штибу культової комедії «Клуб Сніданок». Зомбі вже давно стали частиною сучасної поп-культури, а фільм Бертрана Бонелло – доволі незвична спроба дослідження цього феномена через повернення до його витоків, через чергове дослідження колоніальних питань, що навіть сьогодні не втрачають своєї актуальності. На прикладі однієї приватної школи та її старанних учениць Бонелло показує, як західна культура вбирає в себе частинки маленьких культур, втрачаючи власну історію та власні свободи», – коментує стрічку куратор Київського тижня критики Станіслав Битюцький.

«Крихітка зомбі» виходить в обмежений прокат 12 березня.

Читайте також:

Найочікуваніші голівудські фільми 2020 року

Найочікуваніші європейські фільми 2020 року

Найочікуваніші серіали 2020 року

Коментарі