kinowar.com

Кінорежисерка Ірина Цілик, кінооператор Сергій Стеценко, режисер-аніматор Родіон Шуб та звукорежисерка Марія Нестеренко серед членів журі «Кіносараю» у 2021 році

До старту кінофестивалю позитивного кіно «Кіносарай» на хуторі Обирок залишається трохи більше ніж три тижні. Тож саме час дізнатися, хто оцінюватиме роботи учасників у 7 конкурсних програмах цьогоріч.

Ірина Цілик
режисерка, письменниця

Ірина Цілик

Народилася в Києві, закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого. Знімала короткометражні ігрові кінофільми, створила дві документальні роботи для кіноальманаху «Невидимий батальйон» про жінок на війні (2017).

«Земля блакитна, ніби апельсин» — дебютна повнометражна документальна стрічка режисерки, що здобула нагороду за найкращу режисуру на кінофестивалі Sundance (2020), була представлена у конкурсній програмі Generation 14+ Берлінського міжнародного кінофестивалю, а також отримала понад два десятки інших відзнак різних кінофестивалів світу. Зараз режисерка працює над ігровою картиною «Камінь. Ножиці. Граната». Крім того, Ірина є авторкою восьми книжок, виданих в Україні (поезія, проза, дитячі видання).

 

Сергій Стеценко
кінооператор

Сергій Стеценко оператор

Народився у місті Конотоп, навчався в Інституті кіно і телебачення при Київському національному університеті культури та мистецтв. Став оператором таких картин, як «Майдан» Сергія Лозниці, «Рози. Фільм-кабаре», «Наші котики», «Домашні ігри» тощо. Лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка за 2018 рік у номінації «Кіномистецтво».

 

Родіон Шуб
режисер-аніматор, власник студії Ridni

Родіон Шуб

За чотири роки існування своєї студії основну увагу завжди приділяв художнім і соціальним ініціативам. Він проводить майстер-класи зі стоп-моушну для дітей і дорослих по Україні та світу, закохує людей в анімацію. Зокрема, провів масштабний проєкт «ReАнімація виборців» для студентів ПТУ з невеликих населених пунктів, став викладачем і ментором у великому проєкті за підтримки Українського культурного фонду «Зірки на Землі», де навчав анімації дітей з особливими освітніми потребами.

Створює рекламу, музичні відео, працює над графікою й анімаційними титрами для повнометражних документальних та ігрових кінофільмів (зокрема, і для учасника цьогорічного конкурсу Docudays UA «Казка про коника»).

 

Марія Нестеренко
звукорежисерка кіно та анімації

Марія Нестеренко

Марія закінчила Київський національний університет театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого. За спеціальністю — звукорежисерка. Навчалася на курсах Berlinale Talents. Марія працює в ігровому і документальному кіно, а також створює звук в анімаційних фільмах. Її роботи були відзначені призами на Каннському кінофестивалі, HotDocs і багатьох інших. Працювала над такими фільмами, як «Рози: Фільм-кабаре», «Віктор_Робот», «Пуповина», «Крамниця співочих пташок», «Незламна» тощо.

Кожен із членів журі проведе творчу зустріч із глядачами й відвідувачами «Кіносараю».

Зокрема, Ірина Цілик розповість «Чим живуть українські кінорежисери». Авторка та режисерка поділиться власним досвідом і покаже уривки з різних фільмів, зокрема й нової ігрової повнометражної стрічки «Камінь. Ножиці. Граната» (робоча назва — «Я і Фелікс»), що перебуває нині на стадії постпродакшну. Запланована і Q&A. сесія.

Аніматор Родіон Шуб пропонує попрактикуватись у стоп-моушні та створити разом анімацію у польових умовах за допомогою смартфону.

До 11 червня встигніть придбати квитки за ціною ранньої пташки
Вполюйте свої квиточки тут: secure.wayforpay.com/payment/kinosaray
Сайт фестивалю: kinosaray.com/ua/

Коментарі