kinowar.com

Лауреати міжнародних кінофестивалів оберуть найкращий дитячий фільм на Чілдрен Кінофесті

У межах восьмого Чілдрен Кінофесту відбудеться п’ятий ювілейний Конкурс короткометражних фільмів, створених дітьми. Шістнадцять картин-фіналістів продемонструють у кінотеатрах різних міст, а також онлайн – на сайті online.childrenkinofest.com.

Чілдрен Кінофест

До складу журі увійшли відомі українські кінематографісти: режисер-постановник фантастичного анімаційного фільму «Віктор_Робот» Анатолій Лавренішин, режисер драми «Додому» Наріман Алієв та письменниця, режисерка документального хіта «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірина Цілик.

П’ятий конкурс короткометражних фільмів, створених дітьми, оголошений восени 2020 року, зібрав понад 180 заявок з усієї України. Цього року Конкурс було розширено, тож вперше Селективний комітет обрав 16 фіналістів, серед яких журі та глядачі оберуть 5 переможців. Лідерами за кількістю заявок стали Київська, Івано-Франківська та Дніпропетровська області. Серед тем, яким присвятили свої фільми юні режисери та режисерки – булінг, екологічна свідомість, пандемія коронавірусу, Чорнобильська катастрофа, тваринний світ та космос.

6 червня на онлайн-церемонії закриття фестивалю почесне журі назве Найкращий український дитячий фільм, який отримає нагороду у розмірі 15000 гривень. Також будуть обрані Найкращий анімаційний фільм в категорії від 7 до 10 років (4000 гривень), а також Найкращі ігровий та анімаційний фільми в категорії від 11 до 14 років (по 4000 гривень). Обрати найкращий фільм зможуть і глядачі – лауреат Призу глядацьких симпатій отримає 8000 гривень. Усі фіналісти конкурсу одержать іменні сертифікати.

Список фіналістів Конкурсу короткометражних фільмів, створених дітьми – тут.

Цього року Чілдрен Кінофест відбудеться в гібридному форматі: частина фільмів буде показана в кінотеатрах з 28 травня до 2 червня (перелік кінотеатрів – тут), частина – онлайн з 28 травня до 6 червня, на сайті online.childrenkinofest.com. До конкурсної програми традиційно ввійшло сім дитячих фільмів, відібраних на найбільших європейських кінофорумах. Почесною амбасадоркою фестивалю у 2021 році стала співачка й авторка пісень Христина Соловій.

Місія Чілдрен Кінофесту – розвивати в Україні традицію спільних сімейних переглядів кіно та залучати дітей до створення кінофільмів. Відвідування показів та онлайн-перегляди – безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті.

Фестиваль організовано компанією «Артхаус Трафік» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Фестиваль дякує за допомогу Goethe-InstitutПосольству Королівства ДаніяДанському кіноінститутуПосольству Королівства НорвегіяПосольству УгорщиниПосольству Швеції та Посольству Королівства Нідерланди

Партнери в місті Київ: КП «Київкінофільм»

Медіапартнери фестивалю: ОсвіторіяРозумашкиKolobok.uaТеленеделяRadioKids.OnlineKinoFilms.uaНова Українська ШколаМой Ребенок

Коментарі