kinowar.com

“Люксембург, Люксембург” Антоніо Лукіча – номер 1 в українському прокаті

новий фільм Антоніо Лукіча

Фільм Антоніо Лукіча “Люксембург, Люксембург” зібрав 5,59 млн. грн. за перший вікенд прокату (включаючи понеділок), його переглянуло понад 36 400 глядачів. Стрічка виробництва кінопродакшену ForeFilms, продюсерів Володимира Яценка і Анни Яценко, стала номером 1 за результатами кінопрокатного вікенду та показала другий найкращий старт серед українських проєктів з часу початку повномасштабного вторгнення. 

Головні ролі у стрічці “Люксембург, Люксембург” зіграли учасники реп-гурту “Курган і Agregat” – брати Раміл та Аміл Насірови. Їхні герої намагаються дати раду своєму життю, поки в ньому не з’являється давно зниклий батько. Зйомки стрічки відбувались у 2021 році у Лубнах Полтавської області, Києві та Люксембурзі. 

“Люксембург, Люксембург” – другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча, добре відомого глядачам за комедією “Мої думки тихі”. Фільм брав участь у конкурсі “Горизонти” на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі, а 13 квітня 2023 року стартував в українських кінотеатрах.

“Люксембург, Люксембург” створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. У травні 2022 року фільм став одним з п’яти учасників програми підтримки міжнародної промоції українських фільмів “proMOTION”, започаткованої Українським інститутом. Міжнародна промо-підтримка в рамках програми здійснюється за допомоги Göteborg Film Fund. 

Синопсис фільму: Коли брати-близнюки  дізнаються, що їхній давно зниклий батько захворів у Люксембурзі, вони вирушають у подорож, аби побачити його востаннє. Та чи буде чоловік, якого вони там зустрінуть, таким само крутим татом, яким вони його пам’ятають?

Дата старту: 13 квітня 2023

Формат: 2D

Країна: Україна

Тривалість: 106 хвилин

Жанр: комедія, драма

Продюсери: Володимир Яценко, Анна Яценко

Режисер: Антоніо Лукіч

Актори: Аміл Насіров, Раміл Насіров, Наталія Гнітій, Людмила Саченко, Віктор Драпіковський, Доріс Майданюк, Карина Черчевич та інші

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі