kinowar.com

“Люксембург, Люксембург” підкорює світові кінофестивалі

Фільм “Люксембург, Люксембург” отримав одразу дві нагороди на двох міжнародних кінофестивалях. Автор стрічки Антоніо Лукіч отримав приз за найкращу режисуру на 20-му Міжнародному фестивалі в Монте-Карло, який відбувся 24-29 квітня. 

Крім того, фільм “Люксембург, Люксембург” взяв участь в основному конкурсі тижня міжнародного ігрового кіно PriGlobal, який проходив 24-28 квітня під егідою Приштинського міжнародного кінофестивалю PriFest. Журі фестивалю визначило стрічку Антоніо Лукіча “Найкращим фільмом”. 

“Люксембург, Люксембург” – другий повнометражний фільм українського режисера Антоніо Лукіча, добре відомого глядачам за комедією “Мої думки тихі”. Фільм, виробництва кінопродакшену ForeFilms, продюсерів Володимира Яценка і Анни Яценко, брав участь у конкурсі “Горизонти” на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі, а 13 квітня 2023 року стартував в українських кінотеатрах.

Головні ролі у стрічці зіграли учасники реп-гурту “Курган і Agregat” – брати Раміл та Аміл Насірови. Їхні герої намагаються дати раду своєму життю, поки в ньому не з’являється давно зниклий батько. Зйомки стрічки відбувались у 2021 році у Лубнах Полтавської області, Києві та Люксембурзі. 

новий фільм Антоніо Лукіча

“Люксембург, Люксембург” створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. У травні 2022 року фільм став одним з п’яти учасників програми підтримки міжнародної промоції українських фільмів “proMOTION”, започаткованої Українським інститутом. Міжнародна промо-підтримка в рамках програми здійснюється за допомоги Göteborg Film Fund. 

Синопсис фільму: Коли брати-близнюки  дізнаються, що їхній давно зниклий батько захворів у Люксембурзі, вони вирушають у подорож, аби побачити його востаннє. Та чи буде чоловік, якого вони там зустрінуть, таким само крутим татом, яким вони його пам’ятають?

Дата старту: 13 квітня 2023

Формат: 2D

Країна: Україна

Тривалість: 106 хвилин

Жанр: комедія, драма

Продюсери: Володимир Яценко, Анна Яценко

Режисер: Антоніо Лукіч

Читайте також:

Найкращі українські фільми

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі