kinowar.com

Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів 2018 оголосив програму

Оголошені фіналісти, які увійшли до програми Манхеттенського фестивалю короткометражних фільмів 2018 – першого і єдиного глобального інтерактивного кінофестивалю, який у цьому році стартує 27 вересня. Українці вже в дванадцятий раз приєднаються до глядачів в усьому світі та візьмуть участь у виборі фільму-переможця.

Лакримоза

За традицією, до дев’ятки фіналістів увійшли фільми, які вже зарекомендували себе на престижних міжнародних кінофестивалях. У програмі цього року – два фільми з конкурсу кінофестивалю Санденс: володар спеціального призу журі, драма «Хижак», розповість про небезпечні ігри двох підлітків, і номінант на приз журі, комедія «Домашній покупець», яка присвячена домогосподарці – жертві шопінгу. Інша комедія у програмі – з Угорщини: «Шушутаж» розповість про двох перекладачів, які борються за увагу однієї слухачки під час офіційного заходу. Австрійська сюрреалістична стрічка «Lacrimosa»підкорить серця глядачів музикою – фільм був удостоєний премій за найкращий саундтрек онлайн-фестивалю Top Shorts та МКФ у Калькутті. Незвичайна картонна анімація буде показана у фільмі «Пожежа у Картон-сіті», який вперше був представлений у рамках конкурсної підліткової програми Generation K-Plus Берлінського кінофестивалю. Драма «Хтось» виробництва Німеччини заснована на реальних подіях: у центрі сюжету насильство радянських солдатів над німецькими дівчатами у кінці Другої світової.

Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів 2018

Крім того, до програми увійшли фільми «Вона» (Косово), «Голова в мішку» та «Два незнайомці, які зустрічаються п’ять разів» (Велика Британія).

Пожежа у Картон-сіті

Цієї осені щорічний Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів проходить 21-й раз – і об’єднує 100,000 поціновувачів короткого метра на показах у 300 містах. Стати членом міжнародного журі та взяти участь у виборі найкращої короткометражки року може будь-хто – достатньо заповнити бюлетень для голосування після сеансу.

В Україні організатором Maнхеттенского фестивалю короткометражних фільмів виступає компанія «Артхаус Трафік» за традиційної підтримки торгової марки Stella Artois. Фестиваль проходить у кінотеатрах з 27 вересня по 7 жовтня. Фільми демонструються в українській озвучці.

Медіапартнери: NRJФокусКорреспондентТеленеделяOfficiel-onlineMoviegramoKinoХорошее киноBodoPlatfor.ma

Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів 2018 постер

Коментарі