kinowar.com

Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів 2019 оголосив переможців

Найбільший у світі інтерактивний Манхеттенський фестиваль короткометражних фільмів оголосив переможців 2019 року в номінаціях «Найкращий фільм» та «Найкраща акторська робота».

Цього року тріумфатором всесвітньої битви режисерів став британський кінематограф. Фаворитом всесвітнього глядацького журі обрано фільм «Сильвія» Річарда Прендерґаста з Великої Британії. Стрічка розповідає про родинну любов до автівки. На батьківщині «Сильвія» вже була відзначена премією London Independent Film Awards за найкращий фільм.

Сильвія

Найкращим актором Манхеттенського фестивалю короткометражного кіно 2019 року було визнано Джона Стендінга з британської комедії «Сімейний роман» про наслідки бурхливої ночі.

Сімейний роман

Володарем Срібної медалі стала французька стрічка про двох братів з Тунісу, – «Футбольний клуб Нефти» режисера Іва Піата. Бронзова медаль фестивалю дісталася британському фільму «Час розлуки» режисерки Магалі Барбе про самотнього чоловіка.

Футбольний клуб Нефти

Час розлуки

22-й всесвітній фестиваль короткометражного кіно пройшов з аншлагами в 41 кінотеатрі по всій Україні. Десять короткометражних стрічок, які потрапили у список фіналістів, протягом тижня оцінили понад 5000 українських кіноманів. У симпатіях щодо переможця українці виявилися солідарні з глядачами по всьому світу – їх фаворитом стала стрічка «Сильвія» (956 голосів).

Друге місце за підсумками українського голосування зайняла британська стрічка «Час розлуки» (794 голоси), третє місце глядачі віддали «Футбольному клубу Нефти» з Франції (669 голосів). Найкращим актором був також визнаний Джон Стендінг – за нього проголосували 2022 глядачі.

Щорічний Манхеттенський кінофестиваль проходив із 26 вересня по 6 жовтня на більш ніж 400 локаціях на 6 континентах. Кожен глядач міг стати членом міжнародного журі та взяти участь у виборі найкращої короткометражки року. В Україні організатором Maнхеттенського фестивалю короткометражних фільмів виступає компанія «Артхаус Трафік» за традиційної підтримки торгової марки Stella Artois.

Медіапартнери: NRJФокусТеленеделяКорреспондентPlatfor.maOfficiel-onlineMoviegramoKino

Коментарі