kinowar.com

«Молодість» оголосила дати, локації та фільм-відкриття

49-й Міжнародний кінофестиваль «Молодість» цього року відзначає свій 50-річний ювілей і відбудеться з 22 по 30 серпня 2020 року. Подія проходитиме у реальному форматі з додатковим залученням власної онлайн-платформи.

Основними локаціями кінофестивалю стануть кінотеатр «Жовтень», де буде розташований фестивальний центр з показами конкурсної та позаконкурсної програм, в тому числі українських прем’єр, «Будинок кіно» – майданчик для фестивальних показів та серії мастер-класів у рамках «Майстерні талантів», а також спеціально сконструйований для події кінотеатр просто неба під Аркою Дружби народів, де також пройдуть фестивальні Церемонії відкриття та нагородження, покази фільмів дитячої програми «Molodist Teen Sсreen», українські прем’єри та спеціальні події.

Відкриє фестиваль фільм «Забуті» режисерки Дарії Онищенко, стрічка спільного виробництва України та Швейцарії. Її українська прем’єра відбудеться 22-го серпня, під час Церемонії відкриття 49-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість».

Фільм «Забуті» – копродукція України та Швейцарії. Перший приз стрічка отримала до прем’єри – уривки з фільму були показані в межах «Конкурсу фільмів у виробництві» на Одеському Міжнародному Кінофестивалі у 2019 році, де фільм «Забуті» отримав Приз Українського Інституту, як проєкт з найбільшим міжнародним потенціалом».
Одну із ролей у фільмі грає відома українська художниця та скульпторка Марія Куліковська, яка на початку фільму робить власний артперфоманс, в якому знищує свої скульптури, повторюючи тим самим правдиву історію, яка відбулась на заводі «Ізоляція» в Донецьку у 2014 році.

 

Забуті фільм

Тридцятирічна Ніна, вчителька української мови, через роботу чоловіка не може поїхати з окупованого Луганська і змушена проходити курси перекваліфікації. Сімнадцятирічний Андрій, який внаслідок війни залишився сиротою, намагається зв’язатися з «зовнішнім світом» і нагадати Україні, що він ще існує. Їхні дороги перетинаються, коли першого вересня Андрій потрапляє до міліції через український прапор на шкільному даху.

Режисерка: Дарія Онищенко
Сценаристи: Дарія Онищенко, Клаудія Лєманн
Оператор: Ероль Зубчевич
Продюсери: Ігор Савиченко, Клаудія Лєманн, Дмитро Кожема
Режисер монтажу: Саймон Гуткнехт
Композитор: Мартін Скальський
Звук: Олександр Шатковський

У ролях: Марина Кошкіна, Данііл Каменський, Василій Кухарський, Олексій Горбунов, Марія Куліковська, Анастасія Халпахчі

Виробництво: Directory Films за підтримки Міністерства культури України та Lehmann Sisters за підтримки Федерального управління культури Швейцарії
Рік випуску: 2019
Хронометраж: 90 хв
Країна виробництва: Україна, Швейцарія
Жанр: драма
Мова: українська, російська

Остаточні умови проведення фестивалю залежитамуть від актуальної епідеміологічної ситуації у місті Києві та чинних санітарних вимог Київської міської державної адміністрації.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі