kinowar.com

Молодість 49: Історії ЛҐБТ-військових, відзнака Вячеслава Криштофовича, прем’єра «Зарваниці»

27 серпня на 49-му КМКФ «Молодість» відбулися три гучні українські прем’єри – презентація програми від Максима Наконечного, прем’єра нового фільму Вячеслава Криштофовича, під час якого режисера нагородили державною відзнакою та кінотеатральна прем’єра стрічки Яреми Малащука та Романа Хімея. 

Другий фронт. Історії ЛҐБТ-військових

«‎Другий фронт. Історії ЛҐБТ-військових»

О 13:30 у залі «Кіноман» кінотеатру «Жовтень» відбувся показ добірки фільмів Максима Наконечного «Другий фронт. Історії ЛҐБТ-військових».

Презентація та показ проходили за участі режисера та головних героїв фільмів.

Стрічка показує не лише відкритих ЛҐБТ-військових — а також розповідає історії кожної літери цієї абревіатури: відкритої лесбійки, відкритого ґея, відкритої бісексуалки та відкритого трансґендерного хлопця, чиї долі переплелися з війною, з долею країни та її болем.

Після показу відбулася Q&A-сесія, під час якої режисер разом з героями картини обговорили репрезентацію представників ЛҐБТК+, законопроєкт про цивільне партнерство та складнощі, які виникають в ЛҐБТ-військових.

Передчуття

Презентація стрічки Вячеслава Криштофовича та вручення Відзнаки Президента України

«Передчуття»‎

О 19:00 у Будинку кіно відбулася презентація картини Вячеслава Криштофовича «Передчуття» за участі головних героїв фільму.

Повільне життя провінційного приморського містечка N раптом порушує локальний скандал, який розгортається навколо чоловіка, що пішов з життя. Про місце його поховання знають лише дружина та друг, але вони категорично відмовляються повідомити про це іншим. Таким нібито був заповіт небіжчика, дивака, закоханого у море. Кожен з героїв шукає відповіді на власні питання, проте шукає їх зовні, в соціумі, в інших, а тому не знаходить. Відчуття тривоги розлите просто неба. Щось має статися.

Під час події режисер отримав Відзнаку Президента України — його нагородили орденом третього ступеня «За заслуги».

Нагороду вручили заступник керівника Офісу Президента України Юрій Костюк та перший заступник Міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв.

«Зарваниця» Яреми Малащука та Романа Хімея

Кінотеатральна прем’єра документальної стрічки «Зарваниця»

О 19:00 у залі «Гегемон» в кінотеатрі «Жовтень» відбувся показ документальної стрічки «Зарваниця» Яреми Малащука та Романа Хімея.

Щороку тисячі християн Західної України вирушають у пішу ходу до урочища «Зарваниця». Поміж молитвами паломники діляться новинами, хваляться нажитим добром, фотографують каплиці, дають інтерв’ю, бачать чудеса. Бачать чудеса?

Після показу відбулася Q&A-сесія, під час якої режисери поділилися складнощами при зйомці стрічки, цікавими моментами та відповіли на питання глядачів.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі