kinowar.com

«Мої думки тихі» голосно прозвучали у Карлових Варах

Український фільм «Мої думки тихі» режисера Антоніо Лукіча нагороджено спеціальним призом журі програми East of the West 54-го Карловарського міжнародного кінофестивалю

фільм «Мої думки тихі» режисера Антоніо Лукіча

Про це повідомлено на офіційному вебсайті KVIFF.

Фільм створений студією Toy Cinema за підтримки Держкіно.

«Цьогоріч участь у Карловарському кінофестивалі, у найстатуснішому фестивалі східноєвропейського кіно, взяло участь понад 1300 кінопрофесіоналів з усього світу. Показати тут свій фільм – велика честь для кожного режисера, особливо дебютанта. Нашому ж Антоніо Лукічу вдалося ще й зібрати аншлаги на всіх показах і підкорити поважне журі. Вітаю команду фільму з цим неймовірним успіхом!», – наголосив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Трагікомедія «Мої думки тихі», що стала для режисера дебютом у повному метрі, – це історія про молодого звукорежисера Вадима. Зазнавши безліч невдач в роботі та особистому житті, він отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди залишити «незручну Україну» і вирушити в «привабливу Канаду». Подалі від проблем. Однак все виявляється набагато складніше, коли головним супутником у новій роботі виявляється найменш підхожа для цього людина – мама Вадима.

Ще на стадії виробництва проект стрічки був представлений та вигравав нагороди в багатьох індустріальних секціях України та Європи: Industry Office ОМКФ, Connecting Cottbus, Boat meeting КМКФ «Молодість», лабораторії First Cut Lab та Meeting Point Vilnius.

Українська прем’єра картини відбудеться вже зовсім скоро, 18 липня, у межах Національної конкурсної програми 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю.

Нагадаємо, що кінопроект «Мої думки тихі» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Державна фінансова підтримка стрічки становить 8 млн 678,7 тис. грн. при загальній вартості виробництва 9 млн 230,8 тис. грн. Спродюсували картину Алла Бєлая та Дмитро Суханов (студія «Toy Cinema»). Зйомки проходили в Києві, у Карпатах та на Закарпатті.

55-ий Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах пройде з 3 по 11 липня 2020-го року.

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2019 року

Коментарі