kinowar.com

Міні-серіал Надії Парфан про бездомного чоловіка вийшов онлайн

29 листопада на платформі YouTube вийшов міні-серіал Надії Парфан «Заново». Його можна безкоштовно переглянути на всіх територіях світу.

міні-серіал Надії Парфан «Заново»

«Заново» — це історія про втрачений і знову знайдений дім. Головним героєм документального серіалу є 57-річний Володимир, що довгий час був бездомним і жив на вулицях Києва. «Заново» складається з п’яти коротких серій, кожна з яких відкриває окрему сторінку карколомного життя Володимира.

Заново фільм 2021

Режисеркою і сценаристкою «Заново» стала Надія Парфан («Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго», «Жінки, що грають в ігри»). Над фільмом також працювали продюсер Ілля Гладштейн, оператор Дмитро Бурко, режисер монтажу Семен Мозговий («Історія зимового саду», «Час хризантем»). В якості саундтреку у фільмі використані композиції американського електронного музиканта Moby.

Зйомки серіалу відбувались у серпні та вересні 2021 року на вокзалі Київ-Пасажирський, у столичному мікрорайоні Дарниця, а також в містах Токмак та Ботієве Запорізької області. Серіал знятий компанією Phalanstery Films на замовлення громадської організації «Життя буремне» (aka «Сука життя») за фінансової підтримки Zagoriy Foundation. Інформаційний партнер проєкту — Zaborona.com.

Подивитися серіал можна за посиланням

Зйомки серіалу відбувались у серпні та вересні 2021 року на вокзалі Київ-Пасажирський, у столичному мікрорайоні Дарниця, а також в містах Токмак та Ботієве Запорізької області. Серіал знятий компанією Phalanstery Films на замовлення громадської організації «Життя буремне» (aka «Сука життя») за фінансової підтримки Zagoriy Foundation. Інформаційний партнер проєкту — Zaborona.com. У зйомках фільму допомогав рух «Молодь за мир».

Заново 2021

«Якщо одного дня за нещасливим збігом обставин ти втратиш житло, документи чи здатність працювати, то просто-напросто перестаєш існувати для суспільства. По суті, всі ми стоїмо за крок до бездомності, хоч ніколи про це не задумуємось. У «Заново» ми спробували показати, як це — втратити дім. Це може статися з кожним і кожною з нас. Важливо, щоб дім можна було не лише втратити, а й віднайти», — розповідає про свій новий проєкт Надія Парфан.

«Досвід роботи над проєктом про бездомність дав розуміння, наскільки сильно ця тема витіснена навіть з нашої свідомості. Кожна людина, незалежно від майнового статусу, заслуговує на гідне ставлення та співчуття. На жаль, це правило фактично не розповсюджується на тих, хто втратив дім. Сподіваємося, документальна історія «Заново» зробить цю проблему трохи більш видимою, а шлях Володі з вулиці додому допоможе комусь розбачити у бездомних незворотньо пропащих людей», — коментує продюсер Ілля Гладштейн.

Заново 2021

Надія Парфан — українська кінорежисерка, продюсерка, кураторка культурних проєктів. Навчалася в Кіношколі Анджея Вайди у Варшаві. дебютний повнометражний фільм «Співає Івано-Франківськтеплокомунунерго» отримав премію «Золота дзиґа» Української Кіноакадемії за найкращий документальний фільм, а також премію «Кіноколо» Спілки кінокритиків України.

Ілля Гладштейн — продюсер у продакшені PhalansteryFilms, співвласник та керуючий партнер кінотеатру KINO42, власник прокатної компанії 86PROKAT.

Phalanstery Films (Фаланстер Філмз) — українська кінокомпанія, заснована Іллею Гладштейном та Надією Парфан. Спеціалізується на створенні авторської документалістики та креативних підходах до неігрового кіно. Серед проєктів продакшену: повнометражний фільм «Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго» (Золота Дзиґа-2020); короткометражний фільм «Жінки, що грають в ігри» (у співпраці з видавництвом ООН Жінки та Українським інститутом); короткометражний фільм цикл відео-лекцій «Творення України» (у співпраці з порталом Sense); веб-серіал «Сейсмолодість» (у співпраці зі «Школою Успіху»), повнометражний фільм «То моє море» (у виробництві).

Життя буремне (Сука життя) — громадська організація, що з 2017 року допомагає бездомним людям ресоціалізуватися. Молодь організації проводить щорічні акції годування, передачі пакетів тепла у холодний сезон, займається ресоціалізацією бездомним людей і змінює уяву громадськості про тих, хто опиняється на межі.

Читайте також:

Найкращі українські фільми за 30 років Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі