kinowar.com

Найочікуваніший фільм року «Атлантида» Валентина Васяновича: прокат та випуск AR-маски з ефектом тепловізора

5 листопада в український прокат виходить драма «Атлантида» Валентина Васяновича, національний кандидат на премію «Оскар» у категорії «Найкращий міжнародний художній фільм».

До виходу фільму у прокат була створена AR-маска для Instagram з ефектом тепловізора. Ці пристрої рятують життя наших бійців на фронті, а у стрічці такий ефект з’являється в одній із ключових сцен. Шукайте маску за лінком і назвою Thermal Scanner, знімайте Stories в обіймах найближчих людей і відмічайте сторінку фільму. Кохання перемагає війни, тому наповнімо простір теплом, якого зараз так не вистачає в умовах ізоляції.

«Атлантида» Валентина Васяновича — найочікуваніший і найтитулованіший фільм року. Події фільму розгортаються у 2025 році, після майбутньої перемоги України у війні з Росією. Окупований Донбас повернено до складу країни, але його території визнані непридатними для проживання. Проте на тлі спустошення народжується нове кохання.

Усі ролі у фільмі зіграли непрофесійні актори. Виконавці — колишній розвідник, волонтер благодійного фонду «Повернись живим» Андрій Римарук, парамедик Людмила Білека і доброволець Василь Антоняк. Зйомки фільму проходили у Маріуполі та Києві.

Світова прем’єра фільму відбулася на Венеційському кінофестивалі у секції «Горизонти», де він здобув історичну для України перемогу. В подальшому «Атлантида» отримала широкий міжнародний успіх — фільм показали на понад 50 фестивалях, де окрім Венеційської перемоги, він отримав ще кілька Гран-прі, став найкращим фільмом Міжнародного конкурсу Одеського міжнародного кінофестивалю та отримав нагороду як найкращий фільм і за найкращу режисуру Національної премії кінокритиків КІНОКОЛО.

Окрім того, український оскарівський комітет обрав «Атлантиду» у якості національного претендента на премію «Оскар» у номінації «Найкращий міжнародний художній фільм». Також стрічка увійшла у лонг-ліст Премії Європейської кіноакадемії та була презентована членам Голлівудської асоціації іноземної преси, яка присуджує премію «Золотий глобус». Картину придбав HBO Eastern Europe та дистриб’ютори кількох європейських країн.

превью

Продюсерами фільму виступають Валентин Васянович, Ія Мислицька («Плем’я», «Присмерк») та Володимир Яценко («Додому», «Дике поле»). Міжнародною промоцією займається бельгійська компанія Best Friend Forever. Виробництво фільму здійснила «Студія Гармата фільм». Кінопроєкт став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно і отримав державну фінансову підтримку. Прокатник стрічки — кінокомпанія Arthouse Traffic.

У широкий український прокат фільм вийде 5 листопада. Напередодні, 3 листопада, у столичному кінотеатрі «Сінема Сіті» у ТРЦ Ocean Plaza відбудеться урочистий прем’єрний показ за участі творчої групи фільму.

Також у столичних кінотеатрах відбудеться серія спеціальних показів за участі членів знімальної групи фільму: 4 листопада у кінотеатрі «Баттерфляй DeLuxe»5 листопада у кінотеатрі «Планета Кіно» (ТРЦ Блокбастер); 7 листопада у «Мультиплексі» (ТРЦ Ретровіль), а також у кінотеатрі «Київська Русь» відбудеться спеціальний безкоштовний показ для ветеранів. Детальна інформація про покази та квитки — на сайтах кінотеатрів.

Медіапартнери: Новое времяДонбас. РеаліїТижденьThe Village УкраїнаMoviegramKinoFilms.uaSweet.tv

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі