kinowar.com

Номінант на дві Премії «Оскар» – фільм «Найгірша людина у світі» – вийде в українських кінотеатрах наприкінці березня

 22.02.2022  Новини

31 березня на великі екрани вийде стрічка «Найгірша людина у світі», номінована на Премію «Оскар» у категоріях «Найкращий міжнародний фільм» і «Найкращий оригінальний сценарій». Знаменитий режисер Пол Томас Андерсон назвав картину «найкращим фільмом у світі».

Головна героїня романтичної комедії, тридцятирічна Юлія, на одній з вечірок зустрічає чарівного молодого чоловіка. У дівчини є успішний хлопець, проте її власне життя і кар’єра не реалізовані. Сподіваючись нарешті влаштувати своє життя, вона кидається у вир кохання та нових стосунків. Але чи врятує новий хлопець від старих проблем?

Режисер фільму – Йоакім Трієр – творець містичного трилера «Тельма», стрічок «Гучніше, ніж бомби» з Джессі Айзенбергом та Ізабель Юппер, «Осло, 31 серпня» та «Реприза». Володар нагород фестивалів у Торонто й Карлових Варах та номінант на Золоту пальмову гілку Каннского кінофестивалю.

Світова прем’єра картини «Найгірша людина у світі» відбулася в 2021 році в основному конкурсі Каннського кінофестивалю, де виконавиця головної ролі Ренате Рейнстве отримала Приз за Найкращу жіночу роль. Українська прем’єра пройшла на Одеському міжнародному кінофестивалі в 2021 році.

У світі стрічку сприйняли тепло як кінокритики, так і глядачі: її рейтинг на сайті Rotten Tomatoes становить 97%, на сайті Metacritic – 90 балів із позначкою Must see, а на IMDb – 7.9. Наприкінці 2021 року картина ввійшла в списки найкращих стрічок року від міжнародних видань Variety, Vanity Fair, The Hollywood Reporter та IndieWire.

Позитивний відгук стрічці дав відомий кінорежисер Пол Томас Андерсон («Лакрична піца», «Нафта»): «“Найгірша людина у світі” – найкраща стрічка у світі. Це діамант. Мене дуже вразила визначна гра акторки, що виконала головну роль».

Українські глядачі зможуть подивитися фільм «Найгірша людина у світі» в кінотеатрах із 31 березня.

Читайте також:

Найкращі романтичні комедії 21 століття

Найкращі романтичні комедії

Найкращі скандинавські фільми

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі