kinowar.com

Оголошено склад журі Міжнародної конкурсної програми 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю

Журі Міжнародної конкурсної програми 11-го ОМКФ очолить канадський композитор Говард Шор — лауреат премій “Оскар”, “Греммі” та “Золотий глобус”

Разом з ним фільми Міжнародного конкурсу оцінюватимуть ісландська акторка та театральна режисерка Хальдора Ґерхардсдоттір, португальска зірка Жоана Рібейру, відома за фільмом Террі Гілліама “Чоловік, який вбив Дон Кіхота”, українська акторка театру, кіно та дубляжу Лариса Руснак та французький актор і режисер Серж Аведікян.

журі Міжнародної конкурсної програми 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю

Говард Шор – один з провідних композиторів сучасності, лауреат премій “Оскар”, “Греммі” та “Золотий глобус”. Говард Шор написав безліч саундтреків до голлівудських фільмів, які глядачі чують вже 40 років. У 1975 році Шор став одним із засновників відомої комедійної телепередачі на каналі NBC “Суботнім вечором у прямому ефірі“. Він не лише режисерував номери, а й з’являвся у кадрі як актор і музикант. У 1978 році він написав свій перший саундтрек до драми “Я сумую за тобою, обіймаю і цілую“ (I Miss You, Hugs and Kisses). З 1980 року Говард Шор повністю зосередився на створенні музики до кінофільмів. Серед його робіт – “Муха“ (1986), “Мовчання ягнят“ (1991), “Гра“ (1997), “Банди Нью-Йорка“ (2002), “Авіатор“ (2004). Але найбільшу славу композиторові принесла робота над кінотрилогією “Володар перснів“ Пітера Джексона, за яку він отримав безліч нагород. На основі цієї музики Говард Шор створив симфонію, з якою гастролював по всьому світові.

Ісландська акторка та театральна режисерка Хальдора Ґерхардсдоттір починала як саксофоністка і співачка у поп-гурті Risaeðlan/Reptile. Тоді вона вважала, що саме музика стане її кар’єрою. Але Хальдору Ґерхардсдоттір захопила акторська гра, оскільки вона дозволяє людям розповідати історії, що відображають життєвий досвід. У 1995 році вона закінчила Ісландську театральну академію і відтоді стала провідною акторкою міського театру у Рейк’явіку. Крім того, Хальдора Ґерхардсдоттір знімається у кіно і на телебаченні. Вона зіграла головну роль у фільмі-відкриття 9-го Одеського міжнародного кінофестивалю “Гірська жінка: на війні”.

Жоана Рібейру – нова зірка кіно з Португалії. Міжнародній аудиторії акторка стала відомою після ролі Анжеліки у стрічки Террі Гілліама “Чоловік, який вбив Дон Кіхота”. Жоана Рібейру почала свій творчий шлях на португальському телебаченні. Після успішного дебюту акторка отримала номінацію на португальський “Золотий глобус“ за роль Маріани у серіалі “Дні танців“. У 2015 році вона зіграла головну роль у серіалі “У невизначений час“. Згодом Жоана стала брати участь у кінематографічних проектах, зокрема вона зіграла у фільмі “Чорний зошит“ Валерії Сарм’єнто та у стрічці Антуана Фукуа “Нескінченність“.

Лариса Руснак – українська акторка театру, кіно та дубляжу, провідний майстер сцени Київського національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, народна артистка України. Співпрацює з театром “Актор”, де зіграла ролі у таких виставах, як “Гітель і Джеррі” У. Гібсона, “Іграшка для мами” А. Николаї. Має понад 60 ролей у фільмах та серіалах. Зокрема Лариса Руснак зіграла у стрічках “Вітчим”, “Право на захист”, “Попіл Фенікса”, “Украдене щастя”, “День народження Буржуя”, “Тільки кохання”, “Стрімголов”. У 2009 році нагороджена срібною медаллю Національної Академії мистецтв України за значні наукові та творчі досягнення в галузі художньої культури, вагомий внесок у розвиток національного мистецтва.

Французький актор і режисер вірменського походження Серж Аведікян навчався в консерваторії драматичного мистецтва у Медоні (Франція), після чого створив театральну трупу. З 1979 року розпочав кар’єру актора театру, кіно і телебачення, а у 1982 році почав знімати документальні фільми, а за 8 років – короткометражні стрічки. У 1988 році заснував власну кіностудію. У 2010 році Серж Аведікян отримав “Золоту пальмову гілку” Каннського кінофестивалю за короткометражну анімаційну стрічку “Собачі історії”. У 2013 році він знявся в головні ролі у біографічній драмі “Параджанов” спільного виробництва України, Франції, Вірменії та Грузії. Ця стрічка отримала “Золотого Дюка” як найкращий український фільм 4-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Наразі працює над підготовкою повнометражної картини “Останній тур у Стамбулі”.

Нагадаємо, що 11-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться онлайн з 25 вересня до 3 жовтня.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі