kinowar.com

Оголошено склад журі Національної конкурсної програми 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю

Оцінювати роботи українських кінематографістів буде журі Національної конкурсної програми, до складу якого увійшли: український режисер та лауреат 10-го ОМКФ Наріман Алієв; каталоно-іспанська режисерка Карла Сімон; Джіона Надзаро – генеральний директор Венеціанського тижня критики, программер Роттердамського кінофестивалю, куратор фестивалю Visions du Réel de cinéma de Nyon; Маріт ван ден Елсхаут, яка очолює індустрійну секцію Роттердамського кінофестивалю.

журі Національної конкурсної програми 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю ОМКФ 2020

Український режисер Наріман Алієв став лауреатом 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю з фільмом “Додому”, який отримав головну нагороду – Гран-Прі. Світова прем’єра його дебютної повнометражної роботи відбулась на Каннському кінофестивалі у секції “Особливий погляд”, де стрічка зірвала кількахвилинні овації. За свій короткометражний фільм “Без тебе” у 2016 році Наріман Алієв номінувався на “Кришталевого ведмедя” Берлінського кінофестивалю. З 2017 року – член Української кіноакадемії, а з 2019 року – Європейської кіноакадемії. Входить до Громадської ради Українського оскарівського комітету.  У 2020 році Наріман Алієв отримав звання Заслуженого діяча мистецтв України.

Карла Сімон – каталоно-іспанська сценаристка і режисерка. У 2011 році отримала стипендію Лондонської кіношколи, де зняла короткометражні фільми Born Positive, Lipstick, Las pequeñas cosas та Llacunes. У 2017 році Карла Сімон зняла свій повнометражний дебют “Літо 1993”, який є автобіографічним фільмом. Стрічка перемогла в номінації “Найкращий дебют” Берлінського кінофестивалю, отримала три нагороди Гойя, зокрема за найкращого нового режисера та приз “Найкращий фільм” Міжнародного конкурсу 8-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Загалом “Літо 1993” має близько 30 нагород по всьому світові та був обраний представляти Іспанію на “Оскарі”. У 2018 році Карла Сімон отримала нагороду Women in Motion Emerging Talent у Каннах. Також вона зняла кампанію проти ВІЧ “Якщо то ще” та короткометражку “Листування” спільно з Домінгою Сотомайор.

Джіона Надзаро – генеральний директор Венеційського міжнародного тижня критики, програмер Міжнародного Роттердамського кінофестивалю, куратор фестивалю Visions du Réel de cinéma de Nyon з 2010 року. Він також формував програму Міжнародного кінофестивалю в Турині, Фестивалю деі Пополі та Римського кінофестивалю. З 2009 року Джіона Назаро співпрацює з кінофестивалем у Локарно. Також він є автором книг та есе про гонконгське кіно та постмодерністські бойовики. Пише для італійського тижневика Film Tv, щоденної газети il manifesto та щомісячного музичного журналу Rumore.

Голова індустрійної секції Роттердамського кінофестивалю Маріт ван ден Елсхаут працювала у декількох відбіркових комітетах. Зокрема вона була задіяна у Ротердамському медіафонді, Нідерландському кінофонді та Голландському фонді культурних ЗМІ. Маріт ван ден Елсхаут – випускниця програми EAVE 2009 року, входила до складу кількох журі з проєктів та є членкинею Європейської кіноакадемії. Працювала як представниця галузі на Мельбурнському міжнародному кінофестивалі та як консультантка і міжнародна представниця з питань створення та розвитку Durban FilmMart.

Нагадаємо, що 11-й Одеський міжнародний кінофестиваль відбудеться онлайн з 25 вересня до 3 жовтня. Придбати абонементи можна тут.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі