kinowar.com

Брати Супер Маріо в кіно (The Super Mario Bros. Movie)

Зачекайте, будь ласка...

Вусатий водопровідник підкорює кіночарти. Рецензія на мультфільм Брати Супер Маріо в кіно

Кажуть любов пробиває найміцніший панцир.
Боузер

супер брати маріо фільм

Не встигли Apple TV випустити фільм про одну з найпопулярніших ігор в історії – «Тетріс» від компанії Nintendo, як в кінотеатрах стартувала екранізація гри №1 цієї ж компанії – Super Mario Bros.

Мультфільм «Брати Супер Маріо в кіно» (The Super Mario Bros. Movie) для японського виробника відеоігор екранізували не хто-небудь, а американська Universal Pictures руками студії Illumination, відомої за такими франшизами як «Нікчемний Я» та «Секрети домашніх тварин».

Смотрите легально на MEGOGO

Режисерами виступили П’єр Ледук, що працював над усіма мультами про жовтеньких посіпак, та Аарон Горват і Майкл Желенік, відомі за мультсеріалом «Юні титани, вперед!». Сценарій розробив Меттью Фогель, що відповідав за сюжет в «Посіпаки: Становлення Лиходія» та «Lego Фільм 2».

Рука Фогеля вгадується легко, адже історія про двох братів водопровідників Маріо та Луїджі з Брукліна, що потрапляють у паралельний вимір світу відеогри, ідеально вписується у коронний концепт Illumination про неоковирного героя, який відчайдушно шукає схвалення іншими. Навіть Боузер, черепаха-вогнедих, найлихіший лиходій анімації, правитель Темних Земель, став схожим на антагоністів з «Нікчемного я», котрі не були однозначно поганими.

супер брати маріо фільм

«Брати Супер Маріо в кіно» гарно вписавшись у формат мультфільмів студії Illumination привносить також і дух відеогри. Зокрема, сцени погонь чи битв поставлені на відмінно. Не обійшлося і без різноманітного фан-сервісу та усіх можливих інкарнацій відеогри, на кшталт популярних Маріо картів.

В оригіналі герої говорять голосами зірок першої величини – Кріса Пратта, Ані Тейлор-Джой, Чарлі Дея, Джека Блека та Сета Рогена. Український дубляж не відстає. Маріо озвучив телеведучий та комік Володимир Остапчук, а принцеса Піч заговорила голосом акторки Антоніни Хижняк (серіал «Спіймати Кайдаша»). В Боузера перевтілився актор Михайло Кукуюк («Свінгери», «Наші котики»), якому довелося дублювати також пісенний номер, з чим лідер гурту «КукаТаБанда» справився прекрасно.

супер брати маріо фільм

Мультфільм «Брати Супер Маріо в кіно» вийшов вдалою екранізацією феномену поп-культури Super Mario Bros від Nintendo. Класичні сюжетні тропи картин студії Illumination поєднуються з першокласним гумором, що робить стрічку розвагою для всієї родини, а постійний екшн створює відчуття, неначе півторагодинний мультфільм триває значно довше, проте не дає заскучати малечі.

Картина вже в перший день прокату зібрала 66 мільйонів доларів, і аналітики пророкують їй грандіозний касовий успіх. Тож ваш квиток у кіно може стати підсилювачем, на зразок грибочка з оригінальної відеогри, котрий допоможе Маріо пробитися в топ найкасовіших мультфільмів в історії кіно.

Дмитро Сидоренко

супер брати маріо фільм

супер брати маріо фільм

супер брати маріо фільм

супер брати маріо фільм

Брати Супер Маріо в кіно (The Super Mario Bros. Movie)

2023 рік, США

Продюсери: Кріс Меледандрі, Сігеру Міямото

Режисери: Аарон Горват, Майкл Желенік

Сценарій: Меттью Фогель

У ролях (озвучування): Кріс Пратт, Аня Тейлор-Джой, Чарлі Дей, Джек Блек, Кіген-Майкл Кі, Сет Роґен, Фред Армісен, Кевін Майкл Річардсон, Себастьян Маніскалько

Композитори: Браян Тайлер, Кондо Кодзі

Тривалість: 92 хвилини/ 01: 32

Зачекайте, будь ласка...

Коментарі