kinowar.com

Показ українського кандидата на «Оскар» у Лос-Анджелесі

7 грудня у Лос-Анджелесі пройшов останній показ українського кандидата на «Оскар» для кіноакадеміків.

«Рівень чорного», експериментальний фільм Валентина Васяновича, в цьому році представляє Україну в якості національного кандидата на здобуття премії «Оскар» за найкращий фільм іноземною мовою.

Оскар для Украины

Останній показ, організований спільно з профільним виданням The Wrap, відбувся 7 грудня в Лос-Анджелесі і пройшов в присутності Валентина Васяновича – після фільму він відповів на запитання аудиторії. Подивитися картину були запрошені члени Американської кіноакадемії та кінематографічних гільдій.

У вересні видання The Hollywood Reporter включило фільм Васяновича до списку 15 ймовірних претендентів на потрапляння в шорт-лист премії «Оскар»за найкращий фільм іноземною мовою – дев’ять фіналістів будуть оголошені на початку 2018 року.

«Рівень чорного» – історія про 50-річного фотографа, який переживає кризу середнього віку. Фільм був відзначений премією FIPRESCI на Одеському кінофестивалі та брав участь в основному конкурсі міжнародного кінофестивалю в Коттбусі.

Показ в Лос-Анджелесі завершив оскарівську кампанію стрічки, яка пройшла за підтримки Державного агентства з питань кіно, Міністерства закордонних справ України та Генерального консульства України в Сан-Франциско.

В український прокат «Рівень чорного» вийшов 31 серпня. Серед інших національних оскарівських кандидатів, які компанія Arthouse Traffic випустила на екрани українських кінотеатрів – «Вірний. Пристрасть і злочин» (Бельгія), «Тіло і душа» (Угорщина), «Квадрат» (Швеція). У 2018 році українські глядачі побачать стрічки «Хеппі-енд» Міхаеля Ханеке, що представляє Австрію, і «На межі» Фатіха Акіна, національного кандидата Німеччини.

Коментарі