kinowar.com

Поліна і таємниця кіностудії виходить в прокат

22 серпня на українські великі екрани вийшло сімейне пригодницьке фентезі «Поліна і таємниця кіностудії» режисера Оліаса Барко. Саундтрек стрічки створив відомий український музикант Pianoбой.

Фільм розповідає історію дівчинки Поліни, яка нічого не знає про своє минуле і долю батьків. Вона живе в будинку зі злою тіткою і двоюрідним братом, які таємно планують позбутися дівчинки в день її народження, щоб отримати таємничу спадщину – кіностудію. Проте Поліні вдається втекти, і вона вирушає в чарівну подорож на пошуки правди про свою сім’ю.

Цей фільм – унікальна подія в історії українського кіно. Чому саме?

Зіркова команда

Над стрічкою працювали справжні зірки світового та українського кінематографу. Оператор «Поліни» Тьєррі Арбогаст був оператором більшості фільмів Люка Бессона, в тому числі «Леон-кілер», «Жанна Д’арк», «Дансер», «Люсі» та «Валеріан і місто тисячі планет».

Режисер стрічки Оліас Барко відомий в першу чергу за фільм «Вбий мене, будь ласка», що отримав понад 10 міжнародних кінопремій, в тому числі – нагороду за найкращу режисуру на 2-му Одеському міжнародному кінофестивалі.

Фільм є ко-продукцією трьох країн – України, Бельгії і Франції. Українська стрічка поєднала у собі західну культуру кінематографу, зрозумілий скрізь у світі сюжет та найкращі риси вітчизняного кіно.

У касті фільму – відомі у всьому світі актори та українські зірки. Загалом у «Поліні» знялося 16 іноземних акторів із Франції, Бельгії, Білорусі, Литви, Казахстану. Зокрема, у «Поліні» зіграли культовий актор Жан Рено («Леон-кіллер», «Багрові ріки», «Прибульці», «Васабі»); Віржіні Ледуаєн – французька акторка, володарка премії Берлінського кінофестивалю та Європейської кіноакадемії, кількаразовий номінант на Сезар (французький аналог Оскару), найбільш відома ролями в стрічках «Пляж», «8 жінок», а також серіалі «Знедолені»; Сол Рубінек – канадський актор, режисер і сценарист, зірка фільму братів Коенів «Балада Бастера Скраггса», а також «Волл-Стріт», «Час Пік 2» та інших; Едуар Бер – французький актор, який запам’ятався українським глядачам серією фільмів «Астерікс і Обелікс»; Вірджил Бремлі – французький актор та сценарист («Мандерлей», «Щасливі невдахи»). До того ж, роль юної спортсменки виконала знаменита боксерка-вундеркінд із Казахстану Евніка Саадвакасс, неодноразова рекордсменка в своїх вікових категоріях за кількістю ударів за хвилину.

Українські зірки також долучилися до кінопроцесу. У «Поліні» грає відомий український атлет і актор, багаторазовий чемпіон світу в силовому багатоборстві, володар титулів Найсильніша людина України і Найсильніша людина світу Василь Вірастюк. Юні кіноглядачі могли бачити його в фільмі «Пригоди Святого Миколая». Також у стрічці взяла участь Яна Новікова, актриса, яка зіграла головну роль в найтитулованішому українському фільмі за часів Незалежності – «Плем’я».

Жан Рено Полина украинский фильм

Зірковий саундтрек

Композитором стрічки став популярний український музикант Дмитро Шуров, лідер гурту Pianoбой, в минулому – учасник Океану Ельзи, Esthetic Education, а також музичного супроводу Земфіри.

Головну пісню для фільму, «Ніхто не сам», Pianoбой записав разом з Open Kids – найвідомішим українським підлітковим гуртом, володарем багатьох премій, зокрема, M1 Music Awards, Yuna, «Реальная премия MusicBox», Nickelodeon Kids Choice Awards та інших, рекордсменом українського YouTube. До створення тексту цієї композиції долучилися українські літератори – відома українська поетеса Катерина Бабкіна, а також педагог та поетеса Катерина Галенко.

Дмитро Шуров Pianoбой

Унікальна історія

В основу фільму лягла цілком оригінальна історія, а не рімейк чи адаптація літературного твору. Герої «Поліни» подорожують світами неіснуючих кінострічок. Усі вони унікальні, відчутно відрізняються один від одного, зображені в окремому стилі та мають свою оригінальну подачу. Більше того, «Поліна» – це фільм-квест, над розгадкою якого мають подумати й глядачі. Такий формат є унікальним явищем для вітчизняного кіно. Тематика фільму балансує на межі різних жанрів – це і драма дорослішання, і комедія, і пригодницька стрічка, і фентезі, і підліткова казка.

Також уперше в історії українського кіно одним з головних героїв стрічки є кіностудія. Саме тому локацією зйомок стала київська кіностудія FILM.UA – один з найбільших кіно- і ТБ-виробників східної Європи. Саме тому «Поліна» – це чудова нагода побачити життя кіностудії зсередини, від костюмерок та ангарів до таємних коридорів.

Кіно для всієї родини

«Поліна і таємниця кіностудії» – це добра й емоційна картина, чудовий варіант, аби зібратися всією родиною для походу в кіно. Сюжет фільму наближає його до найпопулярніших зразків світового дитячого та підліткового фентезі – серії стрічок про Гарі Поттера, «Дому дивних дітей міс Сапсен», «Міо, мій Міо» і так далі. Головні герої – діти, які мають вирішувати питання загальнолюдського, світоглядного масштабу.

Стрічка несе певні повчальні меседжи для юних глядачів, ненав’язливо розповідає про важливість моральних цінностей – відданості, чесності, відвертості, дружби і вірності. «Поліна» розповідає про те, що емоційно стосується кожного з нас: про сімейні цінності, справжню дружбу, взаємодопомогу, добро та зло, щирість та підступність, пригоди та магію та перемогу світлої сторони.

Національну кінотеатральну дистрибуцію стрічки «Поліна і таємниця кіностудії» здійснюють компанії MMD UA та FILM.UA Distribution.

««Поліна і таємниця кіностудії» – гарне сімейне кіно з фантастикою та магією, яких іноді так не вистачає в реальному житті. Фільм відкриває сезон українських кінопрем’єр, тож дуже хочемо, щоб він сподобався нашому глядачу. Найважливіше те, що ми створюємо героїв, за допомогою яких навчаємо наше майбутнє – дітей і підлітків – правильним моральним цінностям. У нашому кіносвіті добро завжди перемагає», – розповідає Роман Мартиненко, керівник MMD UA.

«Відкривати лінійку українських прем’єр від FILM.UA Distribution і MMD UA сімейним фільмом «Поліна» – трепетно і відповідально. Сподіваюся, у нас вийде занурити якомога більше українських глядачів в казку Кіносвітів», – ділиться очікуваннями Надя Коротушка, керівник кінотеатрального напрямку FILM.UA Distribution.

Режисер: Оліас Барко

Продюсер: Оліас Барко, Денис Іванов, Єгор Олесов

Оператор: Тьєррі Арбогаст

Автор сценарію: Оліас Барко, Анушка Валевік, Джонатан Ньюман

В ролях: Поліна Печененко, Жан Рено, Віржіні Ледуаєн, Едуар Бер, Василь Вірастюк, Евніка Саадвакасс, Северія Янушаускайте

Прем’єра стрічки – 22 серпня

Коментарі