kinowar.com

«Портрет дівчини у вогні» виходить у прокат 6 лютого

 31.01.2020  Новини, Трейлер

6 лютого в український прокат виходить французька історична мелодрама «Портрет дівчини у вогні», відзначений преміями Каннського кінофестивалю та Європейської кіноакадемії за найкращий сценарій.

Події фільму розгортаються у французькій Бретані XVIII століття. Молода художниця отримує замовлення на весільний портрет дівчини. Днями вона уважно вивчає свою модель, а ночами пише її портрет. Поступово героїні зближуються все сильніше. Головні ролі у фільмі виконали Адель Енель («Щось не так з тобою») та Ноемі Мерлан («Полуничка»).

Світова прем’єра фільму відбулася в основній конкурсній програмі Каннського кінофестивалю, де «Портрет дівчини у вогні» був відзначений премією за найкращий сценарій. Це перша участь Сьямма в основній програмі Канн – раніше фільми режисерки були представлені у секціях «Двотижневик режисерів» та «Особливий погляд». Фільм також отримав премію за найкращий сценарій від Європейської кіноакадемії та претендував на премію «Золотий глобус» за найкращий іншомовний фільм. За підсумками року «Портрет дівчини у вогні» згадувався у більшості добірок найкращих фільмів 2019 року від міжнародної преси.

превью

Селін Сьямма – одна з головних авторок сучасного французького кіно, режисерка, сценаристка та фем-активістка. Сьямма також створила сценарій анімаційної стрічки «Життя Кабачка», номінованої на премію «Оскар» за найкращий анімаційний фільм. У 2018 вона виступила співорганізаторкою і учасницею акції проти нерівності на Каннському кінофестивалі разом з іншими відомими жінками в кіноіндустрії, серед яких Аньєс Варда, Ава Дюверней, Кейт Бланшетт та Леа Сейду. Виконавиця головної ролі, Адель Енель, – колишня дівчина Сьямма, вони розлучились незадовго до старту зйомок «Портрета»; сценарій фільму написано спеціально для неї.

За словами режисерки, вона мало знала про художниць XVIII століття. Досліджуючи мистецтво епохи, вона буда вражена: «Ці роботи надихнули і зворушити мене, не в останню чергу тому, що ніколи не чула про них раніше».

Portrait de la jeune fille en feu

В Україні фільм був вперше був показаний в рамках Одеського кінофестивалю, а також демонструвався під час «Вечорів французького кіно».

«Портрет дівчини у вогні» виходить в український прокат 6 лютого.

Коментарі