kinowar.com

Прем’єри фільмів «Артхаус Трафік» відбудуться на Одеському кінофестивалі

9-й Одеський міжнародний кінофестиваль оголосив програму. До неї увійшли українські стрічки «Донбас», «Герой мого часу» і «Жінка на війні», які незабаром вийдуть у прокат.

Відкриється Одеський кінофестиваль драмою «Жінка на війні» спільного виробництва України, Франції та Ісландії. Фільм розказує про еко-активістку, яка вступає у боротьбу з алюмінієвим заводом. Світова прем’єра фільму Бенедикта Ерлінгссона відбулася в рамках Тижня критики Канського кінофестивалю, де «Жінка на війні» удостоїлася призу за найкращу музику. Український прокат стрічки запланований на серпень.

Жінка на війні

У рамках фестивалю пройде українська гала-прем’єра драми «Донбас» Сергія Лозниці. Світова прем’єра стрічки відбулася в конкурсній програмі «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю: «Донбас» став фільмом відкриття секції і удостоївся премії за найкращу режисуру. На екрани стрічка вийде восени.

Донбас фільм

У національному конкурсі буде представлена ​​сатирична комедія «Герой мого часу» Тоні Ноябрьової. Це перший повнометражний фільм Ноябрьової – раніше режисерка працювала над короткометражним стрічками і створювала кліпи для таких виконавців як Pianoбой і Скрябін. Головний герой фільму приїжджає до Києва з провінції і мріє підкорити столицю. Його ваблять дорогі магазини, модні галереї і «європейські цінності», але йому доведеться знайти соціальний ліфт. У прокат фільм вийде у вересні.

Також за традицією в рамках Одеського кінофестивалю будуть показані фільми з програми фестивалю кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». У цьому році в Одесі покажуть мультфільм «Великий злий лис та інші історії», володаря премії «Сезар», фентезі «Сів заблукала уві сні» і класику української анімації – «Острів скарбів» Давида Черкаського, мультфільму в цьому році виповнюється 30 років.

Великий злий лис та інші історії

У дитячій програмі глядачам також будуть представлені фільми-фіналісти конкурсу короткометражних фільмів, знятих дітьми.

Одеський кінофестиваль пройде з 13 по 21 липня.

Коментарі