kinowar.com

Світова прем’єра фільму «Номери» Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва відбудеться в рамках Berlinale 2020

Фільм «Номери», що був створений за однойменною п’єсою режисера Олега Сенцова, буде вперше показаний 18 лютого 2020 року в рамках спеціальних показів, які присвячені ювілею Берлінського міжнародного кінофестивалю (Berlinale)

Номери фільм Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва

Фільм «Номери» був зрежисований дистанційно і є унікальним явищем для української кіноіндустрії. Над стрічкою працював тандем двох режисерів — Олега Сенцова, який під час роботи над фільмом перебував у колонії суворого режиму на півночі Росії, та Ахтема Сеітаблаєва, який допомагав втілювати задум на знімальному майданчику разом з продюсеркою фільму Анною Паленчук. Робочий процес Олег і Ахтем обговорювали у листах, яких, за словами Анни, було більше сотні.

Номери фільм Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва (2)

Текст п’єси «Номери» був написаний Олегом Сенцовим ще до ув’язнення, у 2011 році. У 2018 році на основі п’єси було створено виставу, над якою працювали режисер-постановник Тамара Трунова та художник-постановник Юрій Ларіонов, відомі своїми роботами як в Україні, так і за кордоном.

Номери фільм Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва

Світова прем’єра фільму у Берліні відбудеться 18 лютого. Квитки за посиланням. Після показу глядачі зможуть поставити питання Олегу Сенцову в рамках Q&A сесії.

Прем’єра фільму «Номери» Олега Сенцова та Ахтема Сеітаблаєва в Україні запланована на осінь 2020 року.

Фільм – копродукція України (435 FILMS) та Польщі (Apple Film Production) за підтримки Міністерства культури України та Польського інституту кіно.

 

Про фільм.

Фільм «Номери» – повнометражний художній фільм, що був створений за однойменною п’єсою Олега Сенцова. Це розповідь про ув’язнене суспільство, яке намагається побороти свої страхи та отримати свободу. У світі Номерів все підпорядковується суворій системі й верховному правителю – Нулю. Десять героїв вже звикли бігти по колу  робити все відповідно до книги Правил. У них немає можливості вибирати, як жити й кого любити. Але життя змінюється з появою нового жителя, якому не відомі чинні закони. Це руйнує спокій пасивної влади. Раптово непохитна віра Номерів розколюється на шматки. Вони хочуть самостійно вирішувати свою долю, отримати імена і створити новий світ, де будуть панувати їх закони. Номери відмовляються від старої системи, але чи буде нова краща за попередню?

Номери Олег Сенцов та Ахтем Сеітаблаєв

Режисери: Олег Сенцов, Ахтем Сеітаблаєв

Автор сценарію: Олег Сенцов 

Продюсери: Анна Паленчук, Даріуш Яблонський, Віолета Камінська, Ізабела Войцик

Композитор: Мілош Єліч

Хореограф-постановник: Олена Шоптенко

У ролях: Олександр Ярема, Ірина Мак, Віктор Жданов, Лорена Колібабчук, Денис Роднянський, Олена Узлюк, Євген Черніков, Агата Ларіонова, Олександр Бегма, Марія Смолякова, Максим Девізоров, Євген Лебедін, Олег Карпенко, Олександр Лаптій, Віктор Андрієнко

Жанр: драма, гротеск

Рік: 2019

Виробництво: Україна (435 FILMS за підтримки Міністерства культури України), Польща (Apple Film Production за підтримки Polish Film Institute)

Тривалість: 102 хвилини

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Коментарі