kinowar.com

“Серце світу” вийде в прокат 27 вересня

 06.09.2018  Новини, Трейлер

Єгор працює ветеринаром на одній з тренувальних станцій для мисливських собак десь в глушині. Лиси, олені, борсуки, собаки – це його життя. Живе він в прибудові поруч з будинком господаря. Лікує звірів, чистить клітки, стежить за робочими, зустрічає клієнтів та їхніх собак. З тваринами йому простіше, ніж з людьми. Він береться за будь-яку роботу, аби стати своїм для господаря станції Миколи Івановича та його близьких. Єгору хочеться майже неможливого – стати частиною цієї сім’ї.

Режисером і співавтором сценарію проекту є Наталія Мещанінова. Її дебют – “Комбінат “Надія” – брав участь в основному конкурсі Роттердамського МКФ 2014 року, в конкурсних програмах великої кількості міжнародних фестивалів і отримав широке міжнародне визнання (Main prize Baltic Gaze Vilnius IFF 2014 року, best actress at Listapad IFF 2014 etc).

Фільм Бориса Хлєбнікова “АРИТМІЯ”, в якому Наталія Мещанінова виступила співавтором сценарію, з успіхом вийшов в український прокат і був так само відзначений безліччю фестивальних нагород (Гран-прі, приз за головну чоловічу роль і приз глядацьких симпатій фестивалю “Кінотавр”, приз за кращу чоловічу роль на 52-му Міжнародному кінофестивалі в Карлових Варах, Гран-Прі фестивалю Край Світу (Сахалін 2017), гран-прі “Азіатського Оскара”, яким була відзначена видатна гра актора Олександр Яценко). Прем’єра “АРИТМІЇ” в Україні відбулась на Одеському міжнародному кінофестивалі, після чого стрічка успішно вийшла в прокат, збираючи повні зали впродовж місяця.

До речі, Борис Хлєбніков одним з найперших російських кіномитців публічно висловив своє обурення з приводу російської військової інтервенції в Україну.

Прем’єра фільму “Серце світу” пройшла в рамках основного конкурсу 29-ого Відкритого російського кінофестивалю “Кінотавр”. Фільм отримав Гран-прі фестивалю, а також Приз за чоловічу роль (Степан Девонін) і Приз Гільдії кінознавців та кінокритиків.

Фільм “Серце світу” увійшов до програми Сучасне світове кіно (Contemporary World Cinema) 43-го Міжнародного кінофестивалю в Торонто (TIFF), який пройде з 6 по 16 вересня 2018 року, а також буде представлений в конкурсі “Нові режисери” (New Directors) 66-го міжнародного кінофестивалю в Сан-Себастьяні, який пройде з 21 по 29 вересня 2018 року.

Продюсери: Сергій Сельянов, Наталія Дрозд
Со-продюсер: Дагне Вілджюнайте
Режисер-постановник: Наталія Мещанінова
Автори сценарію: Наталія Мещанінова за участі Бориса Хлєбнікова, Степана Девоніна
Оператор-постановник: Євген Цвєтков
Дата релізу: 27 вересня 2018
Вікове обмеження: 16+
У головних ролях: Степан Девонін (“Комбінат “Надія”, “Шапіто-шоу”), Дмитро Поднозов (“Криголам”), Яна Сексте (“Відлига”), Вітя Оводков, Катерина Васильєва (“Гостя з майбутнього”, “Лев Толстой”), Євген Ситий (“Аритмія”, “Гоголь. Початок”)

Коментарі