kinowar.com

Стали відомі переможці фестивалю кінооператорського мистецтва КІНОКО

Оголошено переможців четвертого фестивалю кінооператорського мистецтва «КІНОКО», який проходив за підтримки Держкіно та генерального партнера «Patriot Rental». Так у конкурсі «Повнометражні ігрові фільми» переміг оператор-постановник Володимир Іванов із фільмом «Погані дороги», а у конкурсі «Повнометражні документальні фільми» перемогли оператори-постановники Денис Мельник, Сергій Стеценко, Дмитро Гораш із фільмом «Сіль з Бонневілю».

переможці фестивалю кінооператорського мистецтва КІНОКО

Спеціальні відзнаки отримали два фільми «Май далеко — Май добре», оператор-постановник Сергій Кіреєв, за найяскравіший дебют в документальному повнометражному фільмі та «Сторонній» за художню та технічну досконалість, оператор-постановник Сергій Смичок.

переможці фестивалю кінооператорського мистецтва КІНОКО

Цього року вперше було проведено конкурс рекламних відео робіт. Переможцем став «Express your taste» для Coca-Cola, операторки-постановниці Євгенія Бондаренко, Ольга Черних. Вдруге було проведено конкурс музичних відео, у якому взяли участь 13 робіт. Переможцем став кліп «Гибкий Чаплинъ — Fauteuril lit», оператор-постановник Ілля Максименко.

www.youtube.com/watch?v=25hUsoYXStQ

У номінації «Короткометражні фільми» переміг оператор-постановник Олександр Коротун з фільмом «Паперушка». Спеціальну відзнаку отримав фільм «Велотренажер», оператор-постановник Ян Васянович, за точне художнє рішення.

Велика кількість робіт була представлена у студентському конкурсі. Гран-прі отримав документальний фільм «Земля крутиться», операторка-постановниця Олена Кириченко.

переможці фестивалю кінооператорського мистецтва КІНОКО

У категорії студентський ігровий короткометражний фільм – «Ну ти і дура, Ліза», операторка-постановниця Анастасія Рощук.

У категорії студентський документальний короткометражний фільм – «Наташа», оператор-постановник Сергій Борисов.

У категорії Експеримент – «Облуда», оператор-постановник Роман Поляков.

У категорії Етюд – «Очі голубого собаки», операторка – постановниця Валерія Мартиненко.

Спеціальні відзнаки отримали роботи:
«Енсо (Коло)», операторка-постановниця Софі Музиченко, за сміливі візуальні рішення.
«Графітовий етюд», оператор-постановник Лео Джишиашвілі, за цілісне світлове та композиційне рішення.
«Ми», оператор-постановник Богдан Гайдаш, за символізм в кіно.
«Тихограй», оператор-постановник Дмитро Алтунін, за художній образ в портреті людини.

Нагадаємо, що цьогорічний кінооператорський фестиваль «КІНОКО» тривав п’ять днів — з 1 по 5 жовтня. В рамках фестивалю відбулися покази конкурсної програми, професійний технічний форум, творчі зустрічі, майстер-класи та спеціальні покази. Захід проводиться за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

«КІНОКО» – єдиний кінооператорським фестиваль в Україні. Його засновано у 2017-му році оператором-постановником, членом спілки кінематографістів та федерації IMAGO Богданом Володимировичем Вержбицьким.

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі