kinowar.com

Стартує безкоштовний навчальний курс для кастинг-менеджерів

«Лабораторія кастинг-менеджера» — це перший в Україні курс для тих, хто хоче увійти у кастинг-індустрію

безкоштовний навчальний курс для кастинг-менеджерів

Протягом місяця (з 15 вересня до 15 жовтня) у рамках Форуму кастинг-директорів та за підтримки Українського культурного фонду відбудуться чотири теоретичних і чотири практичних заняття. Студенти «Лабораторії кастинг-менеджера» навчаться визначати типажі, розбирати сценарії, шукати акторів для різних типів проєктів (кіно, серіали, реклама), презентувати проєкт режисерам, працювати з юридичними документами тощо.

«На сьогоднішній день у нас не навчають на кастинг-менеджерів, так само як і на кастинг-директорів. У професію можна увійти лише після роботи з кастинг-директором. Тому власне цей курс присвячений азам професії, інформації, яка дасть випускникам розуміння кастинг-процесів і всіх їхніх нюансів. Звісно, потім їм самостійно доведеться вивчати акторський ринок, відстежувати й запам’ятовувати акторів. Але людина, яка орієнтується в кастинг-процесах, завжди матиме перевагу над людиною, яка прийшла нізвідки», — коментують куратори курсу.

Лектори — кастинг-директор продакшену Limelite Павло Макарченко, кастинг-директорка-фрілансерка, яка працює в кіно та рекламній індустрії, Ольга Любарова й кастинг-директорка компанії Star Media Ірма Царьова.

Заявки від аплікантів приймаються до 13 вересня. Щоб стати учасником курсу, потрібно відповідати таким вимогам:

— вік від 18 до 40 років;

— досвід роботи на знімальному майданчику;

— розуміння ключових аспектів кіновиробництва.

«Потрібно деякий час попрацювати кастинг-менеджером, перезнайомитися з індустрією, вивчити акторів, успішно допомогти кастинг-директору зібрати декілька ансамблів, і тоді можна з маленьких проєктів починати бути кастинг-директором. Ми допомагаємо пришвидшити цей шлях 10 людям, для яких хочемо цю першу лабораторію з максимальною користю. Тому, якщо зараз вже є люди, які працювали у кастинг-індустрії чи спостерігали за нею довго і розуміють, чому хочуть до неї потрапити, тоді мотиваційний лист мав би це показати», — розповідають куратори курсу.

Відбір учасників проходить на основі відповідності вимогам і мотиваційного листа. Після завершення курсу учасники отримають відповідні сертифікати. Реєстрація на курс за посиланням: uacd.com.ua/lab.

Форум кастинг-директорів — перша масштабна галузева подія в українській кастинг-індустрії, створена у партнерстві з Українською асоціацією кастинг-директорів. У рамках події відбувся онлайн-лекторій для акторів і галузевий форум кастинг-директорів, де обговорювалися проблеми індустрії. Подія має на меті привернути увагу до професії кастинг-директора та сприяти формуванню статусу професіоналів. Участь у Форумі безкоштовна.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі