kinowar.com

Тиждень ізраїльського кіно

 26.11.2015  Фестиваль

З 3 грудня у п’яти містах України пройде “Тиждень ізраїльського кіно”.

м.Київ, з 3 грудня, кінотеатр «Київ»
м.Чернівці, з 3 грудня, кінотеатр Кінопалац «Чернівці»
м.Вінниця, з 4 грудня, кінотеатр «Родіна»
м.Львів, з 10 грудня, кінотеатр Кінопалац «Коперник»
м.Дніпропетровськ, з 10 грудня, кінотеатр «Правда-Кіно»

израильский кинофестиваль

У рамках події буде представлено шість стрічок ізраїльських режисерів, серед котрих
володарі Гран-прі 44-го та 45-го КМКФ “Молодість”:

«Цинік Бааль»/Hill Start,реж. ОренШтерн

«Десь там»/Anywhere Else, реж. Естер Амрамі (Фільм-володар Гран-прі 44-го КМКФ Молодість)

«Таємниця Зоар»/The Zohar Secret, реж. Владко Занковскі

«Прощальна вечірка»/The Farewell Party, реж.Таль Граніт і ШаронМаймон

«Принцеса»/Princess, реж. Талі Шалом-Езер (Фільм-володар Гран-прі 45-го КМКФ
Молодість)

«Дива»/ The Wonders, реж. АвіНешер.

Тиждень ізраїльського кіно

Під час прес-конференції, присвяченої Тижню ізраїльського кіно, Посол Держави Ізраїль в Україні Пан Еліав Бєлоцерковські сказав:

«Я дуже радий розвивати культурні зв’язки між нашими країнами. Кіномистецтво – один з найдоступніших способів для цього. Ізраїльське кіно цікаве, бо зачіпає інтереси суспільства і політичні. Воно дуже відверте».

“Нещодавно ми організовували покази українського кіно в Ізраїлі. Тепер показуємо ізраїльське кіно в Україні. У нашому сьогоденні ми зустрічаємося зі схожими викликами, тому ізраїльське кіно для нас актуальне і близьке”, – зазначив Пилип Іллєнко.

Генеральний директор КМКФ «Молодість» Андрій Халпахчі повідомив: «Відкриють «Тиждень ізраїльського кіно» 3-го грудня о 20:00 у кінотеатрі Київ представники посольства Ізраїлю та Естер Амрамі, режисерка фільму «Десь там», що є володарем Гран-прі 44-го
КМКФ «Молодість».

Організатори: Посольство Держави Ізраїль в Україні за підтримки КМКФ “Молодість”

Програма «Тижня ізраїльського кіно»:

Цинік Бааль/ Zinuk Ba Alia / Hill Start (2014, 92 хв.)
Режисер: Орен Штерн
У ролях: Ромі Абулафія, Шломо Бар-Аба, Альберт Ілуз, Малі Леві

Комедійна драма, яка розповідає історію буржуазної сім’ї Ґева з Єрусалиму. Коли мати сімейства Ора впадає в кому після автомобільної аварії, її близькі намагаються всіляко повернути жінку до життя.

Десь там/ Anderswo / Anywhere Else (2014, 87 хв.)
Фільм-володар GrandPrix 44го КМКФ Молодість
Режисер: Естер Амрамі
У ролях: Нета Ріскін, Ґоло Ейлера, Гана Ласло

Вісім років тому Ноа приїхала до Берліна. Зараз дівчина закінчує університет і нарешті з’їхалася зі своїм хлопцем німцем на ім’я Йорґ. Вона переживає особисту кризу, почувається розгубленою і самотньою. Ноа себе не впізнає. Коли професор не приймає її магістерську роботу, а хлопець їде на гастролі зі своїм оркестром, Ноа вирішує перепочити і навідатися додому, в Ізраїль. Усього за кілька
днів сонце, сім’я, їжа і рідна мова повертають дівчину до життя. Та раптом її бабуся потрапляє до лікарні. Для Ноа це ще один привід затриматися тут трохи довше. Адже до проблем там, у Берліні, так не хочеться повертатися…

Таємниця Зоар/ The Zohar Secret (2015, 104 хв.)
Режисер: Владко Занковскі
У ролях: Саша Демидов, Ірина Баринова, Генрі Девід

У руках Макса опиняється древній сувій, котрий описує всю історію людства від початку до кінця. З наміром використати цю інформацію для власної вигоди Макс запускає механізм, який починає впливати на його власне життя.

Прощальна вечірка / MitaTova/ The Farewell Party (2014, 95 хв.)
Режисер: Таль Граніт і ШаронМаймон
У ролях: Зеєв Ревах, Левана Фінкельштейн, Аліза Розен, Ілан Дар, Раффі Тавор, Йосеф Кармон, Гілла Сарйон

Група друзів у будинку престарілих в Єрусалимі побудувала машину для самостійної евтаназії, аби допомогти добровільно піти з життя своїй смертельно хворій подрузі. Коли чутки про машину починають поширюватися, все більша кількість людей просить у них допомоги, і невдовзі друзі стикаються з емоційною дилемою.

Принцеса / Princess (2014, 92 хв.)
Фільм-володар GrandPrix 45го КМКФ Молодість
Режисер: Талі Шалом-Езер
У ролях: Керен Мор, ОріПфеффер, ШіраГаас, АдарЗогар-Ганец

Адар, 12-річна хлопчакувата дівчинка, живе у тісній квартирі з мамою Альмою та молодим вітчимом Міхаелем. Ці троє співіснують у досить нетрадиційний спосіб: Адар часто спить у ліжку з Альмою та Міхаелем. Доки Альма працює, близькі взаємини Адар із вітчимом набувають темних відтінків, включаючи рольові ігри зі зміною статі, які перетворюють фантазію на наругу. Коли домашній побут Адар стає чимдалі нав’язливішим, вона починає шукати допомоги зовні, та виявляється, що вона мусить потоваришувати з Аланом, дуже схожим на неї безпритульним хлопчиком, для того, щоб впоратися з цією проблемою.

Дива/ Plaot/ The Wonders (2013, 112 хв.)
Режисер: Аві Нешер
У ролях: Aдір Міллер, Орі Гізк’я, Єхуда Леві

Веселий нероба Арнау веде безтурботне життя: підробляє барменом, курить марихуану й розмальовує столицю Ізраїлю графіті, які оживають, коли на них ніхто не дивиться. Якось він помічає,що з вікна сусіднього будинку б’є дивний промінь світла. З цієї миті Арнау затягує скажений вихор пригод з крутими поворотами, похмурими таємницями й прихованими небезпеками…

 

Коментарі