kinowar.com

Українська прем’єра фільму “Люксембург, Люксембург” відбудеться в селищі під Харковом

Першими в Україні фільм “Люксембург, Люксембург” побачать не жителі столиці, а мешканці смт. Близнюки Харківської області. Саме тут, у рідному селищі головних акторів, братів Аміла та Раміла Насірових з гурту “Курган і Agregat”, відбудеться перший допрем’єрний показ стрічки за участі творчої групи. Як належить – з усіма атрибутами кінопрем’єри: червона доріжка, презентація фільму та фотки біля фірмових стендів від дистриб’ютора “Кіноманія“.

Показ фільму про двох братів, які намагаються дати раду своєму життю до появи давно зниклого батька, відбудеться 5 квітня у Будинку культури в Близнюках. 

Цей фільм присвячений не тільки пошукам втраченого батька та роздумам про вічне, але і всім-всім маленьким людям. Маленьким, але здатним робити великі справи. Я переконаний, що в кожному з нас живе така маленька людина, яка кожен день долає величезні перешкоди. Тому ми хочемо показати фільм в Україні вперше саме в маленькому містечку, де за будь-яких інших обставин у людей немає доступу до кінотеатру. Цим також прагнемо трішки привернути увагу до того, що українське кіно не має зникати з мапи інтересів людей та втрачати зв’язок з аудиторією”, – впевнений режисер фільму Антоніо Лукіч

А вже 13 квітня фільм виробництва кінопродакшену ForeFilms, продюсерів Володимира Яценка і Анни Яценко, можна буде подивитись в усіх кінотеатрах країни. 

Стрічка “Люксембург, Люксембург” знімалась у 2021 році у Лубнах Полтавської області, на справжньому поліцейському полігоні у Києві та в Люксембургу. Завершувався фільм вже після початку повномасштабного вторгнення. Команді довелось рятувати та вивозити матеріали, і вже під звуки повітряної тривоги та в блекаути фіналізовувати стрічку. Втім, попри складнощі, міжнародна прем’єра фільму “Люксембург, Люксембург” відбулась на 79-му Венеційському міжнародному кінофестивалі у програмі “Горизонти”. 

Фільм “Люксембург, Люксембург” створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. У травні 2022 року фільм став одним з п’яти учасників програми підтримки міжнародної промоції українських фільмів “proMOTION”, започаткованої Українським інститутом. Міжнародна промо-підтримка в рамках програми здійснюється за допомоги Göteborg Film Fund. 

Синопсис фільму: Коли брати-близнюки  дізнаються, що їхній давно зниклий батько захворів у Люксембургу, вони вирушають у подорож, аби побачити його востаннє. Та чи буде чоловік, якого вони там зустрінуть, таким само поганим татом, яким вони його пам’ятають?

Читайте також:

Найкращі українські фільми 2022 року

Найкращі українські фільми

Підтримайте Україну:

  • фонд Повернись Живим (допомога армії) — savelife.in.ua
  • фонд Сергія Притули (допомога армії) — prytulafoundation.org
  • Таблеточки (допомога дітям) — tabletochki.org
  • дитяча лікарня Охматдит (допомога дітям) — bit.ly/help-ohmatdyt

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі