kinowar.com

Українська стрічка «Пульс» отримала дві нагороди на Міжнародному кінофестивалі в Річмонді

Українська стрічка «Пульс» отримала дві нагороди на Міжнародному кінофестивалі в Річмонді

Пульс спортивна драма

Спортивна драма перемогла у номінаціях «Найкращий фільм» та «Найкраща актриса»

З 7 по 12 вересня в Річмонді, США, відбувся Richmond International Film Festival (RIFF). Це один з найбільших міжнародних конкурсних фестивалів у Середній Атлантиці – в його рамках показали понад 150 фільмів із 35 країн світу.

Фільм «Пульс», присвячений історії української паралімпійської спортсменки Оксани Ботурчук, був номінований у двох категоріях – «Найкращий фільм» та «Найкраща актриса» (виконавиця головної ролі Наталя Бабенко), і в обох завоював перше місце.

Режисер Сергій Чеботаренко особисто представив картину на фестивалі, а також поспілкувався з американською аудиторією на сесії Q&A, де глядачі показали велику зацікавленість у фільмі.

«Надзвичайно радіємо новій перемозі фільму Пульс! Уже третій міжнародний фестиваль, де стрічка отримала нагороди – це справжнє визнання цієї історії, таланту акторки Наталі Бабенко, а також натхненної роботи всієї команди. Вітаю всіх причетних!», – прокоментував продюсер фільму Єгор Олесов.

Нагадаємо, що раніше біографічна стрічка «Пульс» отримала дві головні нагороди фестивалю FLIC у місті Полсон, США. Фільм переміг у номінаціях «Найкращий фільм» та «Найкращий режисер». На цьому ж фестивалі пройшла світова прем’єра стрічки. Крім того, «Пульс» відзначили нагородою Jury Award на Nice International Film Festival (Франція).

Всеукраїнський реліз відбувся 22 липня, напередодні відкриття Олімпійських ігор у Токіо, а телепрем’єра – 29 серпня на каналі 1+1.

Повнометражний художній фільм «Пульс» створений на основі реальної історії української спортсменки, легкоатлетки, Паралімпійської чемпіонки 2008 року Оксани Ботурчук. Виробництво стрічки здійснила компанія KINOROB (входить до складу FILM.UA Group) за підтримки Міністерства культури України.

Офіційний трейлер стрічки можна переглянути тут.

Дистрибуцією фільму на території України займалися компанії Кіноманія і FILM.UA Distribution, яка також відповідає за міжнародні продажі.

Офіційним партнером першого українського художнього фільму про життя спортсменів став національний мобільний оператор «Київстар»

Стежити за новинами проєкту можна на офіційних сторінках у Facebook та Instagram.

ПУЛЬС / PULSE

Прем’єра в Україні: 22.07.2021

Жанр: спортивна драма

Виробництво: KINOROB («Незламна», «Сторожова Застава», «Захар Беркут», «Ціна Правди»)

Дистрибутор: Кіноманія і FILM.UA Distribution

Режисер: Сергій Чеботаренко

Продюсер: Єгор Олесов

Оператор: Юрій Король

Автори сценарію: Ярослав Войцешек, Максим Черниш

Художник-постановник: Марія Островська

Композитор: Євген Філатов

Художник з костюмів: Руслан Хвастов

Художник з гриму: Алла Леонова

У ролях: Наталія Бабенко (Оксана), Станіслав Боклан (тренер), Вікторія Левченко (Олена, сестра Оксани), Наталія Доля (мати), Олександр Кобзар (батько), Лілія Ребрик (тренер Ірина), Ахтем Сеітаблаєв (лікар), Роман Ясіновський (Дмитро), Максим Самчик (Макс), Сергій Лузановський (Сергій), Дар’я Баріхашвілі (Ганна) та інші.

Синопсис: Юна українська легкоатлетка живе в маленькому містечку та має велику мрію — потрапити на Олімпійські ігри. Її спортивна кар’єра тільки починається, та вона демонструє хороші результати. Але внаслідок жахливої автомобільної аварії дівчина зазнає важких травм і майже втрачає зір. Здається, що тепер Оксана не має шансів не тільки на омріяні Олімпійські ігри, але й на нормальне життя. Проте вона не збирається здаватися та прагне довести: на шляху до справжньої мрії не існує перешкод.

 

Коментарі