kinowar.com

Українське кіно тріумфувало на Індійському міжнародному кінофестивалі

49-ий Міжнародний кінофестиваль в Гоа тривав з 20 по 28 листопада. На церемонії нагородження переможців три нагороди – серед них і головну нагороду фестивалю – було присуджено українським стрічкам. Усі три фільми створені міжнародними командами за підтримки Держкіно.

When the Trees Fall

Так, приз за «Найкращий фільм» основної конкурсної програми отримала картина Сергія Лозниці «Донбас». В основному конкурсі була також представлена стрічка Марисі Нікітюк «Коли падають дерева». Акторка Анастасія Пустовіт, яка зіграла в картині головну роль, стала «Найкращою актрисою» фестивалю. А стрічка «Вулкан» режисера Романа Бондарчука змагалася за перемогу в конкурсній програмі повнометражних режисерських дебютів, де отримала спеціальну відзнаку журі.

Volcano

Про це повідомила присутня на фестивалі режисерка Марися Нікітюк.

Голова Держкіно Пилип Іллєнко привітав творчі команди фільмів із нагородами і наголосив: «Індійський міжнародний кінофестиваль є одним із найголовніших кінофестивалів Азії. Те, що в Україну цьогоріч привезуть три його почесні нагороди, свідчить насамперед про те, шо Україна запам’ятається всім учасникам як професійна кінематографічна країна. Такий тріумф також вкотре підтверджує повернення українському кіно його роль і значення у світовому кінематографі».

Індійський міжнародний кінофестиваль проводиться Міністерством інформації і радіомовлення Індії спільно з урядом Гоа та акредитований Міжнародною федерацією асоціацій кінопродюсерів (FAPF).

Коментарі