kinowar.com

Український фільм візьме участь у кіномаркеті Docs for Sale на фестивалі IDFA в Амстердамі

Українську картину «Май далеко, май добре» відібрано до участі у найбільшому індустрійному ринку документальних картин Docs for sale, який проходить в межах IDFA. Міжнародний кінофестиваль документальних фільмів у Амстердамі є одним з найпрестижніших у світі та чи не головним майданчиком для найкращих документальних картин.

Май далеко, май добре

Участь у Docs for sale – унікальна можливість для фільмів на стадії постпродакшену або вже готових фільмів знайти агентів, байерів, впасти у око фестивальним відбірникам, програмним директорам телеканалів, інтернет-платформ тощо.

Май далеко, май добре

Кошти на виробництво стрічки режисерка Ганна Ярошевич та продюсерка Альона Качкан збирали самотужки за рахунок краудфандінгу. Зараз фільм отримав підтримку Українського інституту на міжнародну промоцію в рамках програми proMOTION.

Про фільм:

Молодий німець Мішель, що вивчав екологію в університеті, робить цікавий вибір – полишає рідну країну та їде у маленьке віддалене село в Карпатах. Там на схилах гір він розводить унікальний вид тварин – карпатських водяних буйволів і буквально рятує їх від повного зникнення. Зрозумівши, що це – його покликання, Мішель вирішує назавжди залишитись в Україні.

Май далеко, май добре

Режисерка Ганна Ярошевич працює над фільмом «Май далеко, май добре» понад 4 роки. Також зняла 10 короткометражних документальних фільмів для каналу «Вавилон’13» на YouTube (що має понад 60 000 підписників), деякі з них були відібрані для національних кінофестивалів і кінопоказів.

Май далеко, май добре

Продюсерка Альона Качкан працює у сфері комунікацій у міжнародному проєкті, який підтримує український малий і середній бізнес та стартапи у різних секторах, зокрема креативні індустрії. Також має досвід роботи в урядових комунікаціях, а також у ЗМІ на позиціях журналіста і продюсера. До проєкту «Май далеко, май добре» долучилася два роки тому.

Довідка:

Docs for sale – це маркет, який полегшує продаж документальних фільмів у світі, об’єднуючи всі зацікавлені сторони. За роки існування став одним із провідних світових ринків документального кіно. До участі приймаються  документальні фільми з усього світу, орієнтовані на кінопрокат, телебачення та аудиторію в Інтернеті.

Цього року  через карантин захід відбудеться онлайн 16-20 листопада.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі