kinowar.com

Українські дні кіно у Гамбурзі

Щомісяця, у центральному кінотеатрі міста Гамбург, на великому екрані Metropolis Kino демонструється сучасне українське кіно у Німеччині.

Украинское кино в Гамбурге

10 січня 2016 року українська компанія-кіно дистриб’ютор Big Hand Films спільно з українсько-німецьким об’єднанням ArtMaidan, за підтримки Державного агентства з питань кіно, розпочали Українські кіно-дні у Гамбурзі 2016 (“Cinema ArtMaidan”).

Фільмом відкриттям стала сімейна комедійно-музична стрічка “Трубач” від режисера Анатолія Матєшко. “Приємний був перегляд , з відлунням дитячого сміху по залу. Made in Ukraine, ще й для всієї сім’ї. Варто не забувати, що ми і в такому жанрі можемо, комедійно і з музикою. Добрий фільм. Дякую” – зазначила засновниця ArtMaidan Юлія Марушко.

Украинское кино в Гамбурге

Одне з основних завдань проекту – ознайомлення гамбурзької кіно-аудиторії із актуальним українським кінематографом. Кінопубліку очікує цікава добірка фільмів українського кіновиробництва, показ яких успішно відбувався як в Україні, так і на міжнародних кінофестивалях. У рамках заходу заплановані зустрічі та дискусії із гостями – режисерами, акторами, музикантами, та обговоренням фільмів у формі Q & A із аудиторією.

“Український кінематограф сьогодні формує нове обличчя. Його впізнають, його дивляться і з ним співпрацюють. Оплески і велике дякую продюсерам і авторським групам, які знаходять можливість і шлях вступати у ко-продукцію. Досвід співпраці з іншими країнами дає нам нам нові ринки, інший досвід і робочі місця” – зазначає координатор проекту, представник компанії Big Hand Films Качур Олена.

Вже 14 лютого до Дня Закоханих продемонструють фільм “Люби мене” від творців Марини Ер Горбач і Мехмета Багадира Ера. Українсько-турецьку стрічку, яку гідно оцінили більш ніж 50 міжнародних кінофестивалів, нарешті побачать у Гамбурзі. Головні ролі у фільмі виконали українська акторка Вікторія Спесивцева, відома за фільмом «Мамай» і турецький актор Усан Чакир.

Украинское кино в Гамбурге

Українські кіно-дні у Гамбурзі 2016 (“Cinema ArtMaidan”) проходять за підтримки Міністерства Закордонних Справ України, Посольства України у Федеративній Республіці Німеччина, Генерального консульства України у Гамбурзі, Національного Центру Олександра Довженка та Державного агентства з питать кіно. Німецькі медіа партнери заходу – Szene Hamburg та Bei uns in Hamburg.

 

Коментарі