kinowar.com

Урочисте відкриття 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю

Fw: Урочисте Відкриття 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю / Opening Gala of the 11th Odesa International Film Festival

Вперше в історії урочиста церемонія відкриття Одеського міжнародного кінофестивалю відбулась в онлайн-форматі. 25 вересня 11-й ОМКФ відкрився атмосферним відео з Одеси, режисеркою якого виступила Тоня Ноябрьова, лауреатка Національного конкурсу 9-го Одеського кінофестивалю

Ведучими церемонії традиційно стали телеведуча, акторка, журналістка Яніна Соколова та телеведучий Олег Панюта. Та, оскільки цьогоріч глядачі не мають змоги прийти у гості до ОМКФ, 11-й Одеський міжнародний кінофестиваль вирішив прийти у гості до глядачів. Попри онлайн-формат, церемонія відкриття дала можливість поринути в атмосферу Одеси – чи не найкінематографічнішого міста України. Разом з ведучими глядачі побували у всіх знакових та улюблених місцях та на головних фестивальних локаціях, навіть не виходячи з дому: Оперний театр, Приморський бульвар, Пам’ятник герцогу де Рішельє, Потьомкінські сходи, Воронцовський маяк, вулиця Буніна…

Розповідаючи про програму 11-го ОМКФ, на участь у якій було подано близько 1000 фільмів, Яніна Соколова та Олег Панюта зустріли зіркових гостей та команду фестивалю.

Щороку кінофестиваль змінюється і трансформується, і 2020-й не став винятком. Обставини, що не залежали від нас, змусили шукати нові шляхи та форми проведення ОМКФ. Тож цьогоріч фестиваль відбувається у незвичному, інноваційному онлайн-форматі. 11-й Одеський міжнародний кінофестиваль вперше відбуватиметься у такому форматі – іі ми сприймаємо це як нову можливість. Адже, попри будь-що, кінематограф, насамперед має бути побаченим”, – наголосила генеральна продюсерка ОМКФ Юлія Сінькевич.

Під час церемонії відкриття ведучі привітали першого лауреата почесного “Золотого Дюка” 11-го ОМКФ за внесок у кіномистецтво — шведського кінематографіста Роя Андерссона.

Прогулюючись біля Воронцовського маяка ведучі церемонії зустріли президента ОМКФ Вікторію Тігіпко.

Сьогодні кіно переживає унікальний період – воно входить у дім до кожного глядача, аби попри все бути разом. На екрані свого планшета, телевізора або через проектор на великій стіні, в компанії друзів чи наодинці – якісне кіно ОМКФ завжди знайде свого глядача. 11-й Одеський міжнародний кінофестиваль – вже не просто кіноподія на мапі Європи, а платформа для інтеграції прогресивних сервісів світової креативної індустрії. Це ком’юніті однодумців та симпатиків розумного кіно формату арт-мейнстрім, яких об’єднує особливий меседж ОМКФ – максимально якісний контент, який команда фестивалю щороку відбирає для кожного з вас”, – зазначила Вікторія Тігіпко.

Окремим сюрпризом для гладачів ОМКФ та родзинкою церемонії відкриття став ексклюзивний музичний номер джазового колективу з Одеси Bedroom Music. Музиканти створили неповторний “модний” кавер на пісню “Таємниця”, відому у виконанні легендарного одесита Леоніда Утьосова. Спеціально для Одеського міжнародного кінофестивалю Андрієм Показом було створене сучасне джазове аранжування, а переклад тексту українською здійснив арт-директор одного з кращих джазових фестивалів Європи Leopolis Jazz Fest Олексій Коган.

Автором ідеї церемонії відкриття 11-го ОМКФ стало професійне івент-агентство CLEVER Group, яке є постійним партнером Одеського міжнародного кінофестивалю та Української кіноакадемії. Саме CLEVER Group організовують церемонії відкриття і закриття ОМКФ з 2014 року, а з 2017-го – церемонії вручення Національної кінопремії “Золота Дзиґа”. Виробництвом відео церемонії відкриття 11-го ОМКФ разом з CLEVER Group займалась продакшен-студія Family Production.

Нагадаємо, що урочиста церемонія Закриття відбудеться 3 жовтня. Під час неї ми дізнаємося імена всіх переможців 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю. Максимальну достовірність і прозорість голосування забезпечить Kreston GCG.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі