kinowar.com

У Києві відбувся допрем’єрний показ фільму «Аннетт» Леоса Каракса

 08.09.2021  Новини

7 вересня в столичному кінотеатрі MULTIPLEX у ЦУМ відбувся допрем’єрний показ стрічки «Аннетт» Леоса Каракса, за яку він отримав Нагороду Каннського кінофестивалю як Найкращий режисер. Стрічка виходить у прокат уже 9 вересня.

Гостями допрем’єрного показу стали: теле- та радіоведуча Василіса Фролова, Антон Слєпаков (гурт «Вагоновожаті»), Марко Галаневич (гурт «ДахаБраха»), Наталка Біда (гурт Dakh Daughters), Олександр Димань (гурт Latexfauna), музикант Стас Корольов, кінорежисер Наріман Алієв, блогерка та радіоведуча Ярослава Кравченко, ілюстратор Сергій Майдуков, мистецтвознавиця й кураторка Катя Тейлор, Дмитро Авксентьєв (Koloah, Voin Oruwu), діджей Влад Фісун, діджейка Masha Efy, шеф-редакторка L’Officiel Марія Міготіна, кінокритик Андрій Алферов та інші.

Василіса Фролова (теле- і радіоведуча)

Василіса Фролова (теле- і радіоведуча)

Антон Слєпаков (гурт «Вагоновожаті»)

Антон Слєпаков (гурт «Вагоновожаті»)

Наталка Біда (гурт Dakh Daughters), Марко Галаневич (гурт «ДахаБраха»)

Наталка Біда (гурт Dakh Daughters), Марко Галаневич (гурт «ДахаБраха»)

Ярослава Кравченко («Телебачення Торонто», «Ебаут», «Інтим пропонувати» на «Радіо НВ»), Яна Барінова (директорка Департаменту культури КМДА)

Ярослава Кравченко («Телебачення Торонто», «Ебаут», «Інтим пропонувати» на «Радіо НВ»), Яна Барінова (директорка Департаменту культури КМДА)

«Аннетт» – перша стрічка французького режисера Леоса Каракса («Дурна кров», «Коханці з Нового мосту», «Корпорація “Святі мотори”») після майже 9-річної перерви. За сюжетом мюзиклу Генрі – стендап-комік із запеклим почуттям гумору. Енн – всесвітньо відома оперна співачка. У світлі прожекторів вони здаються міцною і гламурною парою. Їхні життя перевертає народження першої дитини – дівчинки Аннетт із незвичайним даром.

Аннетт

Головні ролі виконують дворазовий номінант на «Оскар» Адам Драйвер («Патерсон», трилогія-сиквел «Зоряних воєн», «Шлюбна історія»), лауреатка «Оскару» Маріон Котіяр (тетралогія «Таксі», «Життя у рожевому кольорі», «Ілюзія кохання»), а також номінант на «Золотий Глобус» Саймон Гелберґ («Теорія великого вибуху»).

Фільм став відкриттям Каннського кінофестивалю 2021 року, де був представлений в основному конкурсі. Леос Каракс отримав на фестивалі Нагороду за найкращу режисуру. Також картину тепло зустріли кінокритики – рейтинг «Аннетт» на Rotten Tomatoes складає 89% на основі 37 рецензій. Зокрема, схвальні відгуки публікувалися в Los Angeles Times, Variety, The Guardian, Daily Telegraph і Times.

Творцями саундтреку (він також був удостоєний Призу на Каннському кінофестивалі) та співавторами сценарію виступили брати Рон і Рассел Мейли – гурт Sparks – знаменитий дует, який вплинув на ціле покоління музикантів, таких як Depeche Mode, New Order, Morrissey, та досі зберігає авторитет новаторського.

«Аннетт» стала однією з найочікуваніших стрічок у програмі Одеського міжнародного кінофестивалю, в межах якого відбулася її українська прем’єра: обидва покази пройшли з аншлагом. В український прокат стрічка виходить 9 вересня 2021 року.

МедіапартнериYablMoviegramKinowar.com

Партнер показу – віскі Jack Daniel’s

Коментарі