kinowar.com

У Києві відбулася презентація стрічки «Чужа молитва»

 18.05.2017  Новини

Стрічку, що заснована на реальних подіях, презентували режисер Ахтем Сеітаблаєв, продюсер Іванна Дядюра, актори Лілія Яценко та Себастіан Антон, а також директор кінопрокатної компанії «Вольга Україна» Вероніка Ясінська.

За сюжетом стрічки, до виховательки дитячого будинку кримської татарки Саїде звертається за допомогою хлопчик Іцхак, який разом з іншими дітьми-євреями переховується від фашистів. Перед дівчиною постає складний вибір – прийняти дітей, ризикуючи своїм життям і життям інших вихованців дитячого будинку, або відмовити їм, прирікаючи тим самим на загибель. Саїде вирішує допомогти дітям, не дивлячись на загрозу. Вона дає їм нові імена, вчить татарської молитві і мови, робить все можливе, щоб окупанти не змогли відрізнити єврейських дітей від кримських татар.

Зйомки стрічки проходили в Україні, Грузії та Ізраїлі під робочою назвою «Її серце». Акторська команда також інтернаціональна – у фільмі знімались кримські татари, українці, росіяни, німці, австрійці, грузини.

Головну роль зіграла молода київська актриса Лілія Яценко. Це для неї перша головна роль у повнометражному фільмі, і відразу роль, що вимагає повної мобілізації усіх сил та емоцій, з чим актриса впоралась дуже добре. Роль Іцхака в старості зіграв 86-річний ізраїльський актор Шмуель Шмуель Ацмон-Вірцер, актор та директор театру «Ідішпіль» у Тель-Авіві, член опікунської ради Яд Вашем. Іцхака у дитинстві зіграв киянин Веніамін Прибура, який попри свій юний вік має досить поважну фільмографію.

Чужая молитва

У фіналі фільму звучить пісня «1944» Джамали, яка принесла співачці перемогу на Євробаченні. Фільм є копродукцією України, Грузії та Ізраїлю. Його знято за підтримки Держкіно.

У широкий прокат «Чужа молитва» виходить 18 травня, у річницю депортації кримських татар.

Чужая молитва

Коментарі