kinowar.com

У Києві відбулася прем’єра стрічки «Пофарбоване пташеня»

10 грудня в кінотеатрі «Оскар» відбувся прем’єрний показ фільму «Пофарбоване пташеня» спільного виробництва Чехії, Словаччини та України. Стрічку представили її український співпродюсер Ігор Савиченко та кінокритик Андрій Алфьоров. Після показу пройшло онлайн-обговорення з режисером картини Вацлавом Марулом.

Ігор Савиченко та Андрій Алфьоров

Ігор Савиченко та Андрій Алфьоров

Гостями прем’єрного показу стали: Олег Сенцов, Ірма Вітовська, Анна Завальська, Пилип Іллєнко, Остап Дзядек, Володимир Тихий, Євген Черніков та інші.

Остап Дзядек, Ігор Савиченко, Олег Сенцов, Євген Черніков

Остап Дзядек, Ігор Савиченко, Олег Сенцов, Євген Черніков

«Пофарбоване пташеня» – це екранізація однойменного скандального бестселера Єжи Косинського, перекладеного на більш ніж 30 мов. За сюжетом єврейська пара, намагаючись захистити свою дитину від геноциду, відправляє сина до родичів у сільську місцевість десь у Східній Європі. Хлопчик змушений вирушити у подорож диким і ворожим світом, який керується тільки місцевими правилами, забобонами і віруваннями.

Пилип Іллєнко, Ірма Вітовська, Ігор Савиченко

Стрічка виграла 9-й пітчинг Держкіно України у грудні 2016 року. Розмір державної підтримки склав 9,5 млн грн. Окрім Чехії та Словаччини, зйомки відбулися також і в Україні, а поряд із світовими зірками Стелланом Скарсгордом («Чорнобиль»), Гарві Кейтелем («Кримінальне чтиво»), Удо Кіром («Доґвіль») і Джуліаном Сендсом («Обід голяка») зіграли вітчизняні актори, зокрема Алла Соколова, Ніна Шуневич і Остап Дзядек. Український співпродюсер – Ігор Савиченко, компанія «Директорія Кіно».

Володимир Тихий

Володимир Тихий

Світова прем’єра картини відбулась у межах основного конкурсу 76-го Венеційського міжнародного кінофестивалю. Фільм потрапив до шорт-листа кінопремії «Оскар» 2020 у категорії «Міжнародний повнометражний фільм» як кандидат від Чехії. Стрічка отримала 10 нагород від Чеської кіноакадемії, а нещодавно була номінована й на премію Європейської кіноакадемії як «Найкращий європейський фільм». Фільм був представлений на 6 кінофестивалях класу «А» (в Торонто, Венеції, Токіо, Талліні, Каїрі та Гоа).

Анна Завальська

«Пофарбоване пташеня» вийшов в український прокат 10 грудня за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Медіапартнери: Platfor.maФраза.юаKinoFilms.uaMoviegramKinowar

Коментарі