kinowar.com

У Києві завершилися зйомки RRR – нового блокбастеру від найкасовішого режисеру Індії

Загальний бюджет індійської екшн-драми становить 56 мільйонів доларів. Зйомки проходили в Індії та Україні — у Маріїнському палаці, на кіностудії Victoria Film Studios та в Межигір’ї.

С. С. Раджамулі RRR

У зйомках брали участь українські актори масових сцен та професійні танцівники (масштабні танцювальні сцени – це одна з візитних карток індійського кіно). Хореографинею-постановницею українського знімального блоку фільму RRR в Києві стала відома українська спортсменка, танцівниця й чемпіонка світу з латиноамериканських танців Олена Шоптенко, другим хореографом виступив Максим Леонов.

Режисер фільму — С. С. Раджамулі. Він знаний як сценарист та режисер касового хіта «Бахубалі: Народження легенди» (2017), що став найприбутковішим індійським проєктом у світі ($267 млн). Його черговий фільм також має вражаючий бюджет, широку географію зйомок та насичений екшн.

За організацію знімального процесу у Києві відповідала українська кінокомпанія 435 FILMS, заснована Анною Паленчук. Як зазначила українська продюсерка, сьогодні Україна, не зважаючи на певні обмеження, спричинені пандемією COVID-19, є привабливою країною для іноземних кінематографістів. Насамперед їм цікавий великий спектр локацій, які доступні на території нашої країни.

«Для продакшену цей фільм став п’ятим індійським проєктом у портфоліо. Ми вже працювали з індійськими кінематографістами й захоплюємося їхньою професійністю. Лише уявіть, над деякими сценами RRR одночасно працювали понад 300 акторів масових сцен, а ще українські й індійські танцівники, понад 200 осіб української команди гримери, костюмери, художній департамент, адміністративна й технічна команди. Я пишаюся тим, як нам вдалося організувати роботу понад 700 людей на знімальному майданчику. Саме за це нашу компанію 435 FILMS і обирають іноземні фільмейкери», – засновниця 435 FILMS Анна Паленчук.

Партнером компанії виступив індійський локейшн гуру Натараджан Раджи, який допомагає індійським філмейкерам знаходити кращі локації по всьому світу. Саме завдяки йому знімальна група фільму опинилась в Україні. 

«Завершились неймовірні зйомки найбільш очікуваного в Індії фільму. Ми надзвичайно щасливі, що вони відбулись в Україні з командою за участі талановитих акторів, хореографів, танцюристів. Ми отримали чудовий досвід, і ми плануємо знову і знову повертатись в Україну з великими проєктами», — локейшн-гуру Натараджан Раджи.

RRR зібрав вражаючий каст, серед яких є такі зірки індійського кіно, як Рам Чаран Тедж (один з найдорожчих акторів Індії), Нандамурі Тарака Рама Рао (потрапив у список індійських знаменитостей від Forbes), Лауреат Національної кінопремії Індії Аджай Девган та Лауреатка Filmfare Award за кращу жіночу роль Алія Бхатт. Також у зйомках в Україні взяв участь британський актор Рей Стівенсон – зірка фільму «Король Артур» та телесеріалу «Рим» сумісного виробництва BBC та HBO.

С. С. Раджамулі режисер

Світова прем’єра: 13 жовтня 2021
Режисер: С. С. Раджамулі
Про що фільм: це історія про двох легендарних революціонерів та їхню подорож далеко від дому, перш ніж вони почали боротьбу за свою країну у 1920-х роках.
Компанія-виробник: DVV Entertainment
Компанія, відповідальна за зйомки в Україні: 435 FILMS

Кінокомпанія 435 FILMS була заснована у 2009 році Анною Паленчук. Компанія працює у сфері виробництва та розповсюдження художніх, документальних та короткометражних фільмів. Компанія 435 FILMS успішно працює на ринку копродукції, є щорічним учасником ринків копродукції як в Україні, так і на міжнародних кінофестивалях.

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі