kinowar.com

У Києві почалися зйомки повнометражного фільму про українську Паралімпійську чемпіонку Оксану Ботурчук

Стрічка, що заснована на історії життя української Паралімпійської чемпіонки Оксани Ботурчук, вийде в широкий прокат у 2020 році

Пульс

У Києві розпочалися зйомки повнометражної спортивної драми «Пульс» режисера Сергія Чеботаренка. Сюжет фільму заснований на реальній історії української спортсменки, легкоатлетки, Паралімпійської чемпіонки 2008 року, п’ятикратної срібної та бронзової призерки літніх Паралімпійських ігор 2008, 2012 і 2016 років – Оксани Ботурчук. У широкий український прокат стрічка, виробництва компанії Kinorob, вийде на початку 2020 року.

Пульс

Історія юної української легкоатлетки, яка живе у маленькому містечку та має велику мрію – попасти на Олімпіаду. Її спортивна кар’єра тільки починається та внаслідок жахливої автомобільної аварії дівчина зазнає важких травм та майже втрачає зір. Здається, що тепер Оксана не має шансів не тільки на омріяні Олімпійські ігри, але й на нормальне життя. Проте дівчина не збирається здаватись та прагне довести: на шляху до справжньої мрії не існує перешкод.

«Для мене цей фільм особливий. Не тому, що це дебют, а тому, що це дійсно та історія, яку я дуже довго шукав. Ще років 5-6 назад я визначився з жанром, в якому хотів би зняти кіно, та почав шукати по-справжньому цікаву історію, яка мотивувала б людей, давала їм надію, – розповідає режисер-постановник «Пульсу» Сергій Чеботаренко. – І коли випадково з продюсером Єгором Олесовим ми натрапили на історію Оксани Ботурчук, то для мене це стало якимось даром з небес, бо скільки я не шукав спеціально – нічого не знаходив. Отже, коли це нарешті трапилось, я одразу поїхав у Дніпро до Оксани, чотири години проводив інтерв’ю з нею, спілкувався з її родичами, з дружиною тренера Сорочана. І після цього ми почали працювати над сценарієм».

Пульс

Головні ролі у фільмі виконують: Наталія Бабенко (Оксана), Вікторія Левченко (Олена, сестра Оксани), Наталія Доля (мати), Олександр Кобзар (батько), Станіслав Боклан (тренер Віталій Сорочан), Лілія Ребрик (тренер Марія), Ахтем Сеітаблаєв (лікар), Роман Ясіновський (Дмитро, помічник тренера), Максим Самчик (Макс, хлопець Оксани) та Сергій Лузановський (Сергій, друг Оксани).

Читайте також:

Найочікуваніші українські фільми 2019 року

Коментарі