kinowar.com

У Києві стартує другий Kinove.Фестиваль інтелектуального та естетичного кіно

У Києві стартує другий Kinove.Фестиваль інтелектуального та естетичного кіно. Без перебільшення – в програмі лише найкращі зразки. Пересвідчитися на власні очі і вуха глядачі зможуть з 23 по 27 листопада у кінотеатрах «Жовтень», «Київська Русь» та Культурному центрі «АртБратислава».

Монос

23 листопада у кінотеатрі «Жовтень» фестиваль розпочнеться фільмом «Монос», який вже встиг наробити чималого галасу. Колумбійський претендент на номінацію «Оскар» виборов приз за найкращу режисуру на 10-му Одеському міжнародному кінофестивалі і зірвав овації під час нагородження у церемоніальній залі Оперного театру. Фільм Алехандро Ландеса заворожує естетикою кадру та звуку, немов би ти сам опиняєшся у джунглях разом з малолітніми героями.

Вальгалла Сага про вікінга

Схожа естетика кадру прослідковується і у стрічці автора фільмів «Драйв» та «Неоновий демон» Ніколаса Віндінга Рефна. Його «Вальгалла: Сага про вікінга», науково-фантастичний постпанк про подорож духу і тіла – це майже безсюжетна візуальна медитація.

Акварель

«Акварель» Віктора Косаковського теж вправляється в ідеальному зображенні, яке здатне поглинути своєю красою та розмахом. Фільм створює для глядача істино кінематографічну подорож потужністю стихії – води. Знятий в новаторському форматі 96 кадрів/сек, цей фільм працює на інтуїтивному рівні попередження, що людина – ніщо в порівнянні з чистою первинною силою.

Із широко заплющеними очима

Але насолода іноді може приносити і біль, про що свідчать два фільми з нашої програми. Певно нікого не потрібно знайомити з видатним фільмом Стенлі Кубрика «Із широко заплющеними очима». Пройшло 20 років відколи глядачі вперше познайомилися з культовою стрічкою, і ось тепер знову відбудеться зустріч великого кіно з великим екраном. Приховані бажання, прояви справжніх емоцій та почуттів побачимо також у фільмів «Собаки не носять штанів», де немає місця скутості та сором’язливості.

Бетмен

Якщо ми вже заговорили про цифри, то згадаємо, що одному з найпопулярніших персонажів в історії кіно виповнюється 80 років. Так, так, Бетмене, вітаємо тебе і святкуємо день народження супергероя разом у кінотеатрі на однойменному фільмі.

А потім ми танцювали

Хочете більше драматизму? Не питання – є козир в рукаві. Грузинська драма «А потім ми танцювали», яка завоювала Ґран-Прі 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю за результатами глядацького голосування. Душевна та емоційна любовна історія танцівників Національного грузинського ансамблю танців однозначно не залишить байдужими.

Іванов

Так само залишає на глядачеві слід дивна і захоплива трагікомедія про корупцію, невірність і самотність «Іванов». Це дебют прихильного до України російського бізнесмена Дмітрія Фальковича, який колись працював з Борисом Нємцовим.

Ботеро

Закриє другий Kinove.Фестиваль фільм-портрет про видатного колумбійського художника Фернандо Ботеро. За популярністю його можна порівняти хіба що з іншим співвітчизником – колумбійським письменником-прозаїком Габрієлем Гарсія Маркесом. Фільм «Ботеро» – це поетична закулісна хроніка життя та творчості надзвичайно обдарованого художника та скульптора. Можливість побачити найкращі взірці творчості майстра на екрані відновленої «Братислави» надає стрічці ще більшого значення.

Чекаємо на вас 23-27 листопада у «Жовтні», «Київській Русі» та «Братиславі». Готуйтеся широко заплющувати очі, щоб побачити дійсно важливе кіно.

Покази фільмів відбуватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Посилання на Facebook-подію фестивалю: facebook.com/events/701063100395504/

Організатор фестивалю: Kinove

Медіапартнери:  Еспресо, Радіо Аристократи, Телекритика, Vertigo, kinowar.com, Kino-Teatr.ua

Коментарі