kinowar.com

У Литві стартували зйомки першої міжнародної версії української комедії «Скажене Весілля»

На початку червня в Литві розпочалися зйомки першої міжнародної адаптації української комедії-рекордсмена «Скажене Весілля». У локальній версії фільм отримав назву «Весілля. Імпорт нареченого» (Vestuvės: Importinis jaunikis). Його вихід у прокат запланований на початок 2020 року.

Скажене Весілля у Литві

Ідея, кастинг та сюжет литовської комедії повністю повторюють оригінальний формат «Скаженого Весілля». Нагадаємо, права на виробництво локальної адаптованої версії української комедії «Скажене Весілля» у Литві, з опціоном виробництва латвійської й естонської версій фільму придбала компанія ACME Film – найбільший кінопрокатник балтійського регіону. Продюсером стрічки виступив Жильвінас Науйокас (Zilvinas Naujokas),  засновник ACME Film. «Коли я вперше дізнався про фільм «Скажене Весілля», одразу високо оцінив його концепцію. Нам було дуже смішно, бо ця тема в Литві так само актуальна, як і в Україні. Тому я впевнений, що адаптований сценарій і місцевий литовський каст створять ще одну чудову комедію. До того ж, вся наша литовська команда дуже рада співпраці з Україною над кінопроектом», – прокоментував Жильвінас Науйокас.

Режисером литовської версії фільму «Скажене Весілля» став Сімонас Ашкелавічус (Simonas Aškelavičius), добре відомий за своїми роботами в комедійному жанрі. Роль «скаженого» батька дісталася популярному литовському актору Миндаугасу Цапасу (Mindaugas Capas). «Імпортного» нареченого зіграє Феліпе Габріель (Felipe Gabriel) – бразильський футболіст, для якого роль у фільмі стане дебютом: «Це чудовий старт! Усе дуже цікаво, я з нетерпінням чекаю майбутніх сцен, навіть вивчив литовську мову!» Роль нареченої  виконає молода литовська акторка Габріель Мартирошаніте (Gabrielė Martirosianaitė).

Скажене Весілля у Литві

Литовська комедія «Весілля. Імпорт нареченого» стане першою адаптацією українського повнометражного формату за кордоном. «Комедія «Скажене Весілля» знову ствердилась у власному статусі рекордсмена, першого в усьому. Фільм встановив рекорди у кінотеатральному прокаті та на ТБ, став першим українським фільмом, що окупився у прокаті, став прибутковим, та повернув гроші державі з процентами від прибутку. А тепер, це перший український фільм, чий формат був експортований за кордон», — розповідає продюсер фільму Ірина Костюк.

Нагадаємо, що услід за країнами Балтії права на концепт комедії «Скажене Весілля» придбала Румунія. Тривають переговори з іншими країнами, частина домовленостей уже на етапі підписання договору. Зараз фільм представлений у каталозі компанії FILM.UA Distribution, яка є міжнародним дистрибутором проєктів кіностудії FILM.UA Group.

Скажене Весілля у Литві

Творці «Скаженого Весілля» вже працюють над створенням комедії «Скажене Весілля 2». На глядачів чекають улюблені герої й нові випробування, які випадуть на долю Василя Середюка. Деталі сюжету команда тримає в суворій таємниці, а вихід другої частини фільму запланований на 25 грудня 2019 року. Виробництвом «Скаженого весілля 2», як і першої частини, займаються компанії Прототип Продакшн та FILM.UA Group, співпродюсером знову виступила компанія MOZGI Entertainment. Дистрибуцією на території України займаються Кінокомпанія ММД і FILM.UA Distribution.

Скажене Весілля у Литві

«Скажене Весілля» вийшло в широкий український прокат 4 жовтня та станом на 2018 рік встановило 2 національних рекорди — касових зборів серед усіх вітчизняних фільмів і рекорд кількості глядачів кіно українського виробництва. Бокс-офіс стрічки склав майже 55 мільйонів гривень, у кінотеатрах її переглянули понад 657 тисяч глядачів. Крім того, комедія побила рекорд останнього десятиліття і стала найрейтинговішим фільмом на ТБ з 2009 року за всіма основними аудиторіями. Першого січня на каналі 1+1 «Скажене Весілля» переглянули 4 279 876 глядачів. Сумарно фільм вже подивилися близько 9 мільйонів глядачів на різних майданчиках.

Коментарі