kinowar.com

У прокат виходить дебютний фільм Луї Гарреля

7 квітня на екрани кінотеатрів виходить романтична мелодрама «Друзі» – режисерський дебют французького секс-символа, актора Луї Гарреля. У центрі сюжету – любовний трикутник, місце дії – місто закоханих.

Клеман шалено закоханий у Мону, продавщицю кавового кіоску на Північному вокзалі в Парижі. Але у Мони є таємниця, котру та ретельно оберігає. Коли Клеман втрачає надію домогтися її прихильності, найкращий і єдиний друг Абель вирішує йому допомогти. Двоє друзів кидають усі сили на завоювання Мони. Любовний трикутник, то безглуздий, то небезпечний, складається сам собою.
Для себе Гаррель залишив не тільки режисерське крісло, а й партію одного з персонажів. У ролі Мони – іранська актриса Голшіфте Фарахані, колишня дівчина Гарреля і молода зірка Голлівуду.

Премьера фильма Луи Гарреля

«Друзі» – це вільна інтерпретація п’єси Альфреда де Мюссе «Примхи Маріанни», у постановці якої Гаррель грав іще у шкільному театрі. У написанні сценарію йому допомагав французький режисер Крістоф Оноре, відомий своїм романтичним мюзиклом «Всі пісні тільки про кохання». За словами Луї Гарреля, він хотів зняти історію дружби як історію любові, якій не чужі ревнощі та суперництво.
Прем’єра картини відбулася на Каннському кінофестивалі, де «Друзі» претендували на «Золоту камеру», яка вручається за найкращий дебют, і «Золоту квір-пальмову гілку», що присуджується за найкраще висвітлення теми ЛГБТ в кіно. Українські глядачі могли оцінити картину у рамках щорічного фестивалю «Вечори французького кіно».

Фильм Луи Гарреля Друзья

Зняті у найкращих традиціях романтичних історій французької нової хвилі, «Друзі» виходять у прокат 7 квітня. Картину побачать глядачі у Києві, Дніпропетровську, Львові, Одесі, Харкові та Чернівцях. «Друзі» демонструються в українській озвучці. У столичному кінотеатрі «Жовтень» фільм можна побачити мовою оригіналу з субтитрами.

Первый фильм Луи Гарреля

Медіапартнери прокату: Officiel, Хорошее кино, Максі тв, Tochka, Ivona, Фраза, vk.com/arthousetraffic

 

Коментарі