kinowar.com

У прокат виходить драма Юрія Речинського «Січень – березень»

19 квітня в український прокат виходить українсько-австрійська драма «Січень – березень» Юрія Речинського. Київська прем’єра фільму відбудеться 14 квітня в рамках 7-го фестивалю «Тиждень австрійського кіно», де режисер особисто представить стрічку.

«Січень – березень» розповідає дві паралельні історії. Перша – про молоду пару, австрійку Ханну та українця Юру, які потрапляють в автомобільну аварію. Друга – про матір Ханни Марту, яка у Відні переживає розлад особистості, викликаний хворобою Альцгеймера. Міжнародна назва стрічки – «Ugly». Слоган фільму – «Біль. Секс. Суїцид. Народження».

Січень – березень

Фільм став дебютною художньою роботою Юрія Речинського. Раніше він працював над документальним кіно: його стрічка «Хворісукалюди» була призером кінофестивалів у Сараєво, Лондоні, Відні та Мехіко.

Світова прем’єра стрічки відбулася в рамках конкурсної програми Роттердамського кінофестивалю, який відомий своєю увагою до новаторського та експериментального кіно. В Україні фільм був вперше показаний у конкурсі Одеського кінофестивалю.

Січень – березень

Серед успіхів фільму – премія за найкращу операторську роботу австрійського кінофестивалю Diagonale в Лінці. Операторами фільму виступили номінанти на премію «Оскар» Вольфганг Талер, відомий по роботі з Ульріхом Зайдлем, і його син Себастьян Талер, який також знімав «Стрімголов» Марини Степанської.

Фільм створювався в копродукції Австрії та України: фінансування надавали Державне агентство з питань кіно, Австрійський кіноінститут і телеканал ORF. Одним із продюсерів став класик австрійського кіно Ульріх Зайдль (трилогія «Рай»). Українським продюсером фільму виступила компанія «Пронто Фільм» Максима Асадчого («Поводир», «Брати. Остання сповідь»).

Січень – березень

Зйомки «Січня – Березня» пройшли в 2014-2015 роках в Кривому Розі та Відні. У фільмі зіграла зірка європейського кіно Марія Хофштеттер, Ангела Ґреговіч, а також українці Лариса Руснак, Валерій Бассель та Влад Троїцький. Музику до фільму написав композитор Антон Байбаков, відомий своїми роботами для «Українських шерифів», «Все палає», «Зеленої кофти».

Січень – березень

«Січень – березень» виходить в український прокат 19 квітня.

Коментарі