kinowar.com

Фаворити головної кінопремії світу знову в кінотеатрах України

З 21 по 27 лютого напередодні церемонії нагородження премії «Оскар» в мережі кінотеатрів «Планета Кіно» пройде «Оскар Фест». До його програми увійшли лідери головної кінопремії світу – фільми-номінанти в категорії «найкращий фільм», «Холодна війна» Павла Павліковського, яка претендує на звання найкращого фільму іноземною мовою, а також «Острів собак» Уеса Андерсона, номінований як найкраща анімаційна робота.

Оскар фест 2019

«Зелена книга» Пітера Фарреллі – трагікомедія, що стала глядацьким хітом і відзначена премією «Золотий глобус» як найкраща комедія року. У центрі сюжету – дружба простого вишибали та витонченого піаніста (Вігго Мортенсен і Махершала Алі), яка розгортається під час спільної поїздки південними штатами США, де панують расистські погляди.

Green Book

Польська мелодрама «Холодна війна» Павла Павліковського представлена в категорії «найкращий фільм іноземною мовою». Павліковський може повторити успіх своєї драми «Іда», що отримала «Оскар» у цій номінації в 2015 році. Раніше «Холодна війна» стала фільмом року за версією Європейської кіноакадемії.

Zimna wojna

Історична драма «Фаворитка» з фірмовим гумором Йоргоса Лантімоса претендує на вражаючі 10 номінацій, серед яких найкращий фільм, режисер, оригінальний сценарій, операторська робота, художник, костюми, монтаж і шанси на статуетку для Олівії Колман, Емми Стоун і Рейчел Вайс.

The Favourite

«Богемна рапсодія» Брайана Сінгера – драматичний байопік про соліста групи Queen Фредді Мерк’юрі – розповість про створення найвідомішого хіта групи. Виконавець головної ролі, Рамі Малек, є головним претендентом на премію «Оскар» за найкращу чоловічу роль.

Bohemian Rhapsody

Режисерський дебют актора Бредлі Купера, музична драма «Народження зірки» з Леді Ґаґою, ймовірно удостоїться премії за найкращу пісню року. Картина також представлена у номінаціях за найкращий фільм, жіноча роль (Леді Ґаґа), чоловіча роль (Бредлі Купер) і чоловіча роль другого плану (Сем Елліотт).

Народження зірки

«Острів собак» Уеса Андерсона – анімаційна історія про майбутнє Японії, в якому всіх собак відправляють на карантин на віддалений острів через «собачий грип». Ролі у стрічці озвучили Едвард Нортон, Скарлетт Йоханссон, Брайан Кренстон, Тільда Свінтон, Білл Мюррей, Ґрета Ґервіґ, Лів Шрайбер, Харві Кейтель, Джефф Голдблюм і Френсіс Макдорманд. «Острів собак» відкривав основну конкурсну програму Берлінського кінофестивалю, де удостоївся премії «Срібний ведмідь» за найкращу режисуру. Фільм входить до числа найкасовіших лялькових анімацій в історії кіно.

Isle of Dogs

«Оскар Фест» пройде в мережі кінотеатрів «Планета Кіно» (у Києві, Харкові, Львові, Одесі та Сумах) з 21 по 27 лютого.

Коментарі