kinowar.com

Фестиваль американського кіно «Незалежність» відбудеться 13-19 травня у києві

13 травня Фестиваль американського кіно “Незалежність” відкриється у кінотеатрі “Жовтень” і запрошує глядачів на великому екрані подивитись ретельно відібрану добірку американських художніх та документальних фільмів, прийняти участь у дискусіях та поспілкуватись на актуальні теми. Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами. 

Фестиваль проходить за підтримки Посольства США в Україні.

Програма

У художній програмі – нещодавно відзначені «Оскаром» Звук металу (Sound of Metal) – за найкращий саунд-дизайн та монтаж, та фільм Мінарі (Minari) – за найкращу жіночу роль другого плану.

Особлива увага програми приділяється темі жінки, її прав, свобод, тілесності і вибору. Зокрема на фестивалі покажуть такі стрічки:

Глорії (The Glorias) про зародження руху фемінізму та його ікону Ґлорію Стайнем; Ніколи. Рідко. Іноді. Завжди. (Never Rarely Sometimes Always) про проблеми вагітності молодої дівчини; Сурогат (The Surrogate)  про складний вибір у сурогатному материнстві; Прийдешній світ (The World to Come)  про жіночу пристрасть в Америці XIX століття.

Очікуваною прем’єрою на фестивалі стане показ фільму Мейнстрим (Mainstream) від наймолодшої режисерки з відомого сімейства Коппола, Джії Копполи. Стрічка з Ендою Ґарфілдом у головній ролі досліджує  феномен популярності  у соціальних медіа та її руйнівний вплив.

Глядачів також чекають документальні стрічки про історію хіп-хоп стилю, видатний культурний центр Нью-Йорку, табір для людей з особливими потребами, нетиповий притулок для літніх людей у Флориді та інші.

Спеціальними подіями «Незалежності» стануть ретроспектива Девіда Лінча та показ 4,5-годинного фільму Мерія (City Hall) видатного американського документаліста Фредеріка Уайзмана про роботу мерії міста Бостон.

Окрім фільмів американських режисерів, гості 11-го фестивалю американського кіно “Незалежність” зможуть побачити короткометражні фільми, створені  українськими кінематографістами – учасниками лабораторії з кіновиробництва для молодих митців IndieLab.

Дискусійні події

У рамках фестивалю відбудуться чотири дискусійні події на соціальні теми, що зачіпаються у фільмах фестивальної програми. Серед них – адаптація бездомних до соціального життя, прийняття глухоти та аутизму, публічні простори та спільноти навколо них.

Розклад дискусій на сайті,  участь вільна за попередньою реєстрацією.

Онлайн програма

У цьому році фестиваль пройде у гібридному форматі. Покази відбудуться у Києві у кінотеатрі «Жовтень», а чотири документальні стрічки з добірки від American Film Showcase будуть доступні для онлайн перегляду на території всієї України: Реслінг (Wrestle) про шкільне виховання дітей з неблагополучних сімей у Америці; Місячна Соната (Moonlight Sonata), про зростання хлопчика з вадою слуху; Точка Свідомості (Conscience Point), про протистояння корінного населення та забудовників у боротьбі за півострів Шиннекок Хіллз; Сейтан та Адам (Satan and Adam) про підтримку музикантів на вулицях Гарлему.

Квитки

Квитки на покази вже доступні  для бронювання та купівлі за посиланнями у розкладі фестивалю.

Читайте також:

Найкращі фільми 2020 року

Найкращі серіали 2020 року

Найочікуваніші фільми 2021 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі