kinowar.com

Фестиваль кіно та урбаністики «86» запускає кампанію на «Спільнокошті»

У рамках підготовки до 5-го фестивалю оголошено збір внесків через краудфандингову платформу «Спільнокошт». Зібрані гроші покриють частину прав на програму, приїзд спеціальних гостей, переклад і субтитрування фільмів.

За правилами «Спільнокошту», кожен доброчинець може обрати зручну для себе суму внеску, а також один із призів, запропонованих організаторами. Серед призів, які «86» підготував для донаторів, – абонементи на фестиваль, фірмові сувеніри та ексклюзивні подарунки від команди.

Рішення запустити карудфандинг пов’язано зі збільшенням масштабу події – за чотири роки її аудиторія зросла майже вдесятеро. «Основне джерело фінансування «86» – співпраця з міжнародними фондами та організаціями, – коментує креативна директорка фестивалю Надія Парфан. – Робота над кожним наступним фестивалем починається з моменту, коли закінчується попередній. Щороку ми шукаємо кошти і збираємо необхідну суму з нуля, по маленьких частинках, кожна з яких потребує багато зусиль і пов’язана з ризиком. Тому, працюючи в умовах значної непевності, ми лишаємося фінансово вразливими. Наша задача – амортизувати ризики, знайти надійних фундаторів і підтвердити кошти на майбутній фестиваль в екологічні строки».

Фестиваль кіно та урбаністики «86» запускає кампанію на «Спільнокошті»

З кінця попереднього року фестиваль уже встиг виграти конкурс Міністерства культури України і знайти партнерів – телеканал Current Times і фонд EWS. Їхня підтримка покриє частину витрат.

Кампанія триватиме два місяці, з лютого по березень. У планах – зібрати 120 тисяч гривень. Ідею «86» підтримує Міжнародний Фонд Відродження, який у разі успіху кампанії подвоїть зібрану суму коштом грантової програми. Серед статей витрат, які буде покрито краудфандингом, не лише права на фільми та підготовка перекладу, а й технічне забезпечення показів, організація художніх проектів, логістика фуд-корту.

5-й фестиваль кіно та урбаністики «86» відбудеться у місті Славутич з 9 по 13 травня 2018 року.

Сторінка проекту на «Спільнокошті»

Коментарі