kinowar.com

Фільмом Закриття 11-й Одеського міжнародного кінофестивалю стане нова стрічка Аґнєшки Голланд

Прем’єра стрічки відбудеться 2 жовтня

Шарлатан

Закривати 11-й Одеський міжнародний кінофестиваль, який відбудеться онлайн з 25 вересня до 3 жовтня, буде біографічна драма “Шарлатан”. Режисером стрічки спільного виробництва Чехії, Ірландії, Польщі та Словаччини стала польська режисерка Аґнєшка Голланд, яка у 2017 році отримала “Золотого Дюка” ОМКФ за внесок у кіномистецтво. 

Сюжет стрічки “Шарлатан” описує реальні події з життя чеського цілителя Яна Міколашека, який все життя лікував хворих травами. Міколашек здобув славу та багатство, лікуючи відомих людей міжвоєнного періоду, за влади нацистів та комуністів, нетрадиційним методом “сечової діагностики”. Його пристрасть до лікування, між тим, породжувала і жорстокість, садизм та нездатність до любові, втамувати які могла єдина людина – його помічник Франтішек. І ось показовий судовий процес загрожує викрити усі таємниці цілителя.  

Прем’єра фільму “Шарлатан” відбулась на 70-му Берлінському кінофестивалі в межах програми Berlinale Special. 

Також в межах 11-го Одеського міжнародного кінофестивалю 1 жовтня відбудеться Q&A з Аґнєшкою Голланд. За свою кінокар’єру вона зрежисувала і/або була сценаристкою понад тридцяти фільмів. Вивчала режисуру у Празькій школі кіно й телебачення FAMU, а свій професійний шлях почала як асистентка режисерів Кшиштофа Зануссі та Анджея Вайди. Для їхніх фільмів Голланд також написала кілька сценаріїв. Її режисерський дебют “Провінційні актори” був відзначений Міжнародним журі кінокритиків на Каннському кінофестивалі у 1979 році. Аґнєшка Голланд була головою Правління Європейської кіноакадемії і тричі номінувалась на премію “Оскар”.

У 2017 році режисерка стала почесною гостею 8-го ОМКФ, під час якого провела майстер-клас, а також представила свою роботу “Слід звіра”, володара “Срібного Ведмедя” Берлінале.

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі