kinowar.com

Фільм «Герой мого часу» відкрив Національний конкурс Одеського міжнародного кінофестивалю

На Одеському міжнародному кінофестивалі відбулася світова прем’єра «Героя мого часу» – сатиричної комедії Тоні Ноябрьової. Стрічка аншлагом відкрила Національний конкурс фестивалю.

Гостями прем’єри стали – члени знімальної групи фільму, музиканти, продюсери, режисери, письменники, телеведучі та громадські діячі: Пилип Іллєнко, Віра Полозкова, Яніна Соколова, Анна Завальська, Монро, Володимир Філіппов, Анна Паленчук, Микола Конопелько, Олексій Дівєєв-Церковний, Катя Молчанова, Дмитро Сухолиткий-Собчук, Катерина Горностай, Алік Шпилюк, Наталія Васько, Римма Зюбіна та інші.

Головний герой фільму Жорік мріє підкорити столицю. Його ваблять дорогі магазини, модні галереї та «європейські цінності», але поки що він живе у світі пивних кіосків, дешевих атракціонів і брудних під’їздів. Нашому герою здається, що дуже скоро він подолає невидиму межу між двома вимірами великого міста контрастів. Але як знайти «соціальний ліфт», якщо навіть ліфт в будинку ніяк не вдається полагодити?

Герой мого часу

«Для мене, як для киянки, була принциповою позиція – не показувати попсовий парадний Київ. Звичайно можна було зробити всі ці красиві види – Хрещатик, Андріївська церква, Набережна, Софійський собор. Але мені хотілося показати той Київ, який я дуже люблю, і який ніхто не помічає. Мені здається, що в цьому інтелектуальність і самобутність міста. Він дивний, іноді парадоксальний, іноді безглуздий: тут же надувні яйця, тут же Мерседеси, тут же Михайлівський собор. І ось це все разом в одному місці, в одному кадрі, це моє місто. Це мій особистий патріотизм», – підкреслила Тоня Ноябрьова під час прес-конференції.

Герой мого часу

Головну роль у фільмі виконав Євген Бушмакін, який раніше зіграв у короткометражному фільмі Тоні Ноябрьової «День незалежності». Для нього роль наївного ідеаліста, який намагається знайти своє місце у динамічному мегаполісі, стала знаковою. Він настільки вжився в образ, що вся знімальна група, не змовляючись, стала називати Євгена Жоріком (ім’ям героя фільму).

У фільмі також знялися телеведучі Наталка Якимчук та Василіса Фролова, а також головна редакторка ELLE Україна Соня Забуга.

90% героїв на екрані – непрофесійні актори. Серед них яскравим образом стала героїня Марини Шевченко, учасниці кулінарного телешоу. Тоня Ноябрьова каже, що навіть не розглядала нікого на цю роль після того, як побачила на екрані ТБ Марину.

Герой мого часу

Стрічка створена компанією «Creative Boutique Films» за підтримки Держкіно України. Вперше «Герой мого часу» був представлений на Канському кіноринку, який щорічно проводиться в рамках Каннського кінофестивалю.

Сатирична комедія «Герой мого часу» виходить в український прокат 20 вересня.

Коментарі