kinowar.com

Фільм «Додому» отримав нагороду на фестивалі у Бухаресті

Українська стрічка «Додому» (EVGE) отримала нагороду за найкращий фільм Міжнародного кінофестивалю у Бухаресті

Наріман Алієв

Повнометражний дебют кримськотатарського режисера Нарімана Алієва «Додому» (EVGE) виборов нагороду та 4 тисячі євро грошової премії за Найкращий фільм Міжнародного кінофестивалю у Бухаресті (BIFF).

«Це перша нагорода за наш фільм. Приємно, коли твоя робота кількох років знаходить глядача та отримує позитивний відгук. Для мене важливо, що кримськотатарська історія залишає свій відбиток за кордоном і, звісно, дуже вагома думка українського глядача. Сподіваюся, після фестивальної прем’єри в Одесі зможемо розповісти про наші плани в українському кінопрокаті» – розповів Алієв. Цьогоріч Бухарестський міжнародний кінофестиваль відзначив 15 років свого існування.

Картина розповідає історію кримського татарина Мустафи. Двоє його синів поїхали до Києва після анексії Криму. Розповідь починається з того, що гине його старший син Назім і батько вирушає до столиці, щоб повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати в Криму згідно з мусульманськими традиціями.

Головні ролі в «Додому» (EVGE) виконали Ахтем Сеітаблаєв і Ремзі Білялов. Продюсером стрічки є Володимир Яценко («Дике поле»), а виробництво взяла на себе кінокомпанія Limelite. Фільм створений за підтримки Міністерства культури України, а його міжнародними продажами займається компанія Wild Bunch.

У травні стрічка брала участь у конкурсній програмі «Особливий погляд» 72-го Каннського міжнародного кінофестивалю. Українська фестивальна прем’єра «Додому» (EVGE) відбудеться в межах міжнародної конкурсної програми 10-го Одеського міжнародного кінофестивалю (ОМКФ).

Голова Держкіно Пилип Іллєнко вітає Нарімана Алієва з першою нагородою його стрічки: «Я переконаний, що це лише початок успішного фестивального життя цієї картини! Як і очікувалося, після прем’єри в Каннах, на інших фестивалях до EVGE прикута особлива увага».

Коментарі