kinowar.com

Фільм Кирила Серебреннікова про молодого Цоя вийде у прокат у червні

 05.06.2018  Новини

28 червня в український прокат виходить біографічний мюзикл про Віктора Цоя – «Літо» Кирила Серебреннікова. Фільм був представлений в основній програмі Каннського кінофестивалю, де отримав премію за найкращий саундтрек.

фильм Лето Цой

Фільм розповідає про початок творчого шляху Віктора Цоя і групи «Кіно», про його взаємини з Майком Науменко, його дружиною Наталею і багатьма, хто був в авангарді рок-руху Ленінграда 1981 року. Фільм наповнений музикою, якою живуть і дихають герої – у «Літі» звучать культові треки того часу.

фильм Лето Цой

Головну роль у фільмі виконав кореєць Тео Ю. У ролі Майка Науменко знявся Рома Звєрь – для фронтмена групи «Звєрі» вона стала дебютом в кіно. В основу «Літа» лягли спогади удови Майка Науменко Наталії – її у фільмі зіграла Ірина Старшенбаум.

фильм Лето Цой

Міжнародна прем’єра стрічки відбулася на Каннському кінофестивалі, де фільм претендував на «Золоту пальмову гілку» і був удостоєний премії за найкращий саундтрек. На червоній доріжці фестивалю творча група закликала звільнити режисера фільму Кирила Серебреннікова, який перебуває під домашнім арештом за політично мотивованою справою.

фильм Лето Цой

«Літо» виходить на екрани українських кінотеатрів 28 червня.

Коментарі