kinowar.com

Фільм Криштофовича “Передчуття” виходить в прокат

Фільм режисера Вячеслава Криштофовича “Передчуття” виходить в український прокат вже 8 жовтня.

Передчуття фільм

Картину знято українською компанією «Гарнет Інтернешнл Медіа Груп»/Garnet International Media Group в копродукції зі словацькою кінокомпанією Wandal Production та литовською Taura. За підтримки Держкіно та Slovak Audiovisual Fund.

Вячеслав Криштофович, багато років не сідав у режисерське крісло. Кажуть, що режисери не знімають кіно, коли їм не “болить висловитися”. Режисер, який працював в кіно ще з 1970 року, довго вважав, що настав час молодих авторів. Але тривожне передчуття змусило його повернутися.

Вячеслав Криштофович режисер

«У моєму фільмі  немає позитивних і негативних героїв. У кожного своя правда і своя неправда. І у кожного свої передчуття», – пояснює Криштофович.

Картина з декількома шарами історії: любовний трикутник, філософська притча та тотальне тривожне передчуття сучасної війни.

Зірковий режисер зібрав на знімальному майданчику ще зірковіший акторський склад: найвідоміший за всіма опитуваннями актор України, Станіслав Боклан; народна артистка України Лариса Руснак; заслужена артистка України Ксенія Ніколаєва; юна, але вже відома за фільмом “Дике поле” та серіалом “На твоєму боці” акторка Євгенія Муц. Дебютною картина стала для Сергія Пащенка та Олександра Токарчука. Колоритна роль дісталась також Юрію Євсюкову.

Передчуття фільм

Українська прем’єра фільму відбулася 27 серпня 2020 року в рамках програми «Українські прем’єри» на Київському міжнародному кінофестивалі «Молодість». Під час презентації Вячеслав Криштофович отримав відзнаку від Президента України – його нагородили орденом третього ступеня «За заслуги».

Європейська ж публіка вперше побачила картину в грудні 2019-го, в Берліні, в одному з культових кінозалів німецької столиці – Kino in der Kulturbrauerei. Показ відбувся за підтримки Держкіно та Посольства України в Німеччині в присутності керівництва фестивалю Berlinale, депутатів Бундестагу, представників дипкорпусу, громадськості і німецьких ЗМІ.

Вячеслав Криштофович – режисер, відомий широкому глядачеві ще з радянських часів за фільмами виробництва кіностудії Довженка: “Володя великий, Володя маленький” (1985, з Олегом Янковським та Олегом Меньшиковим), “Самотня жінка бажає познайомитись” (1986, з Іриною Купченко та Олександром Збруєвим), “Приятель покійника” (1997, з Олександром Лазарєвим-мол. та Оленою Коріковою).

Відчуття стабільного спокою від фільмів Криштофовича збереглось і в його новій роботі. “Передчуття” – це вмиротворююча медитація глядача в затишному залі кінотеатру. Тож давайте разом допоможемо глядачеві подолати тривогу і невпевненість сьогодення.

“Передчуття” в українських кінотеатрах з 8 жовтня. Дистриб’ютор – компанія «СІНЕВЕРС»

Рік: 2020

Жанр: драма

Режисер: В’ячеслав Криштофович

Актори: Станіслав Боклан, Ксенія Ніколаєва, Лариса Руснак, Євгенія Муц, Ірина Бенюк, Олександр Токарчук, Сергій Пащенко

Тривалість: 90’

Повільне життя провінційного приморського містечка N раптом порушує локальний скандал, який розгортається навколо чоловіка, що пішов з життя. Про місце його поховання знають лише дружина та друг, але вони категорично відмовляються повідомити про це іншим. Таким нібито був заповіт небіжчика, дивака, закоханого у море.Кожен з героїв шукає відповіді на власні питання, проте шукає їх зовні, в соціумі, в інших, а тому не знаходить. Відчуття тривоги розлите просто неба. Щось має статися.

Коментарі