kinowar.com

Фільм Олега Сенцова «Носоріг» підтримав Польський кіноінститут

Проєкт кримінальної драми «Носоріг» Олега Сенцова виграв конкурс на фінансову підтримку від Польського кіноінституту. Підготовку до зйомок стрічки було розпочато ще у 2013 році, проте через незаконне ув’язнення режисера в Росії, виробництво фільму не було завершено.

Олег Сенцов

«Носоріг» – фільм про 90-ті в Україні. За сюжетом, колишній бандит згадує історію свого життя. З дитинства він добре знає, що треба бути сильним та безжальним – тільки так можна здобути авторитет і вижити у 90-ті. Бійки, розбірки, вбивства, катування – сила, жорстокість та безкарність перетворюють його на безжального носорога. Бажаний злет виявляється падінням, в якому він втрачає себе і свою сім’ю. Втім зустріч з незнайомцем дарує шанс усе змінити.

Фільм створюватиметься у копродукції України, Німеччини та Польщі. Початок зйомок заплановано на вересень 2020 року.

«Польські колеги підтримували мене впродовж багатьох років – як і в інформаційному полі, під час ув’язнення, так і у спільному виробництві стрічки «Номери», яку я режисерував дистанційно. Я дуже радий, що наша співпраця триває, і що отримане фінансування дасть мені змогу втілити задум, який народився ще у 2011 році», – коментує перемогу у конкурсі проєктів Олег Сенцов.

Олег Сенцов – режисер, письменник, колишній політв’язень та громадський активіст. Міжнародна прем‘єра його дебютного фільму «Гамер» (2011) відбулась на Роттердамському кінофестивалі. У травні 2014 року після анексії Криму Росією Сенцова було заарештовано ФСБ, звинувачено у плануванні терактів і вивезено до Москви. Олега засудили до 20 років колонії, попри відсутність доказів, що спровокувало глобальну кампанію по звільненню режисера #SaveOlegSentsov. В ув‘язненні Сенцов написав збірку оповідей та роман «Придбайте книгу – вона смішна». 7 вересня 2019 його було звільнено в рамках обміну утримуваними особами між Росією і Україною. Олег Сенцов – лауреат премії Сахарова «За свободу думки».

Читайте також:

Де дивитися українське кіно онлайн легально

Найочікуваніші українські фільми 2020 року

Найкращі українські фільми 2019 року

Найкасовіші українські фільми 2019 року

Коментарі