kinowar.com

Фільм «Пелюшковий торт» у вільному доступі на Takflix

Батьківство “як воно є”-  у короткометражному фільмі «Пелюшковий торт», прем’єра якого відбудеться в рамках онлайн-кінофестивалю 7+7.

Пелюшковий торт

З 28 жовтня по 3 листопада дебютний фільм «Пелюшковий торт» режисерки та сценаристки Анастасії Бабенко можна буде побачити у вільному доступі на онлайн платформі Takflix. Це ексклюзивна прем’єра фільму в рамках онлайн-кінофестивалю «7+7».

«Пелюшковий торт» — це історія двадцятилітніх Лєни і Віті, у яких щойно з’явилася дитина. Це 17 хвилин про перші емоції і усвідомлення нової реальності – реальності батьківства. Обидвоє, у післяпологовій палаті, як у чистилищі, намагаються прийняти зміни у власному житті, а також одне одного. А “пелюшковий торт” – подарунок новоспеченим мамі й татові – , ніби абсурдний пам’ятник їхньому батьківству, увінчує кімнату і чекає свого часу.

Як буде складатися їх спільне життя з малюком і як по-новому вони пізнають один одного – залишається тільки здогадуватися, подумки продовжуючи лінію сюжету під музику ‘Poriatui’ by KALUSH.
Пелюшковий торт
Головні ролі яскраво виконали молоді актори Ганнуся Ярмоленко («Секс, Інста і ЗНО»),  та  Любомир Валівоць (“Свінгери”, “Подорожники”). Ганнуся Ярмоленко отримала спеціальну відзнаку за акторське виконання ролі на фестивалі 4:3 int’l short film festival (Івано-Франківськ),
Фільм актуально демонструє батьківство зовсім молодих людей без прикрас, та спонукає глядачів до багатьох питань про свідоме відношення до батьківства.
Для більш старшої аудиторії, яка вже отримала такий досвід, ця стрічка стане нагадуванням “як це було”: перший день в пологовому відділенні – незабутні й часто неоднозначні емоції, які закарбовуються в пам’яті назавжди. Всі ці метаморфози, які відбуваються з героями в кадрі наштовхують на думки про те, наскільки свідомими були, чи можливо будете ви, в той хвилюючий момент народження дитини.
Фільм знято в рамках програми “ЄС за ґендерну рівність: разом проти ґендерних стереотипів та ґендерно-зумовленого насильства”, що фінансується Європейським Союзом та реалізується спільно структурою «ООН Жінки» та ЮНФПА.
Пелюшковий торт
Пелюшковий торт
Україна / 2021 / 17’44”

Режисерка та сценаристка:  Анастасія Бабенко
У ролях: Ганнуся Ярмоленко, Любомир Валівоць
Продюсерка:  Міра Асадова-Оєторо
Креативна продюсерка: Марія Пономарьова
Оператор-постановник: Роман Хімей
Звукорежисер: Андрій Борисенко
Художниця-постановниця Марія Хомякова
Режисер монтажу Микола Базаркін
Саунд-дизайнер:  Андрій Борисенко
Музика: ‘Poriatui’ by KALUSH ( Sony Music Entertainment / Come True GmbH)

У двадцятилітніх Лєни і Віті щойно з’явилася дитина. У післяпологовій палаті, як у чистилищі, обидвоє намагаються прийняти зміни у власному житті, а також — одне одного.

Про режисерку
Анастасія Бабенко (н. 1989) – українська режисерка, яка працює в Сіетлі та Києві. У кіно прийшла з журналістики. Після закінчення Києво-Могилянської академії, вона знімала новини в Україні, Німеччині та США. Як кураторка, Анастасія також працювала з кількома галереями та кіноцентрами, а у 2020-му — була частиною програмного відділу міжнародного кінофестивалю в Сіетлі. Серед її останніх відеоробіт – співпраця з українським дизайнером Антоном Белінським для Paris Fashion Week. “Пелюшковий торт” — її ігровий дебют.

Читайте також:

Найкращі українські фільми за 30 років Незалежності

Приєднуйтесь до наших сторінок у соцмережах:

Коментарі